Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Didi: H δεύτερη πετυχημένη “κινεζική εισβολή” στο χρηματιστήριο των Η.Π.Α.

Η κινεζικός κολοσσός μεταφορών σε app, το Uber της Κίνας, Didi έκανε μεγάλη είσοδο στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ χθες Τετάρτη και οι επενδυτές αρχικά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον με τις μετοχές της να σημειώνουν άνοδο 19%. Βέβαια ακολούθησε διόρθωση.

Το ντεμπούτο της Didi στο χρηματιστηρίου συγκέντρωσε περίπου 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τη τη δεύτερη μεγαλύτερη IPO από κινεζική εταιρεία μετά την Alibaba το 2014. Η αρχική τιμή τοποθετεί την αποτίμηση της εταιρείας στα 80 δισεκατομμύρια δολάρια – μια αύξηση 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον τελευταίο γύρο ιδιωτικής χρηματοδότησης αλλά κάτω από τα 100 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

H Didi με έδρα το Πεκίνο παρέχει μια εφαρμογή για smartphone που επιτρέπει στους χρήστες να συνδεθούν με οχήματα και ταξί προς ενοικίαση. Ιδρύθηκε το 2012 και δραστηριοποιείται σε σχεδόν 4.000 πόλεις σε 16 χώρες, ανέφερε στο ενημερωτικό δελτίο της. Είχε περισσότερους από 493 εκατομμύρια ετήσιους ενεργούς χρήστες στις 31 Μαρτίου 2021.

Σε κάθε περίπτωση αυτός που πανηγυρίζει με την IPO, πέρα από την Didi, είναι ο μεγάλος επενδυτής της, SoftBank, η οποία καταμετρά την Didi μεταξύ των μεγαλύτερων επενδύσεών της. Η ιαπωνική εταιρεία έχει πληρώσει τεράστια ποσά για μερίδια σε ελπιδοφόρες εταιρείες τα τελευταία χρόνια και “καίγεται” για κέρδη.

Διαβάστε ακόμa:

Η Κινεζική Didi Chuxing σήκωσε 300 εκατ. δολάρια για οχήματα αυτόνομης οδήγησης

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις