Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Deree-The American College of Greece: 869 φοιτητές από 32 χώρες παρέλαβαν τα πτυχία τους

Την Πέμπτη 1 Ιουλίου και την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021 πραγματοποιήθηκαν οι Τελετές Αποφοίτησης των φοιτητών του Deree- The American College of Greece που ολοκλήρωσαν τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές τους τη φετινή και περσινή χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 1 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η Τελετή για τους προπτυχιακούς φοιτητές που ολοκλήρωσαν τη φετινή χρονιά τις σπουδές τους. Αντίστοιχα, την Παρασκευή 2 Ιουλίου έλαβε χώρα η τελετή απονομής των διπλωμάτων των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών που αποφοίτησαν το 2020 και η οποία είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Στην ίδια τελετή έλαβαν τα διπλώματά τους οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που ολοκλήρωσαν φέτος τη φοίτησή τους.

Οι εκδηλώσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, πραγματοποιήθηκαν με παρουσία λίγων συγγενών, ενώ μεταδόθηκαν και διαδικτυακά για όσους δεν μπόρεσαν να τις παρακολουθήσουν από κοντά.

Συνολικά 869 προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές από 32 χώρες παρέλαβαν τα πτυχία τους μπαίνοντας στη μεγάλη οικογένεια των Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, που αριθμεί περισσότερα από 60.000 μέλη σε όλο τον κόσμο.

Την τελετή της 1ης Ιουλίου τίμησε με την παρουσία του ο Αμερικανός πρέσβης, Geoffrey R. Pyatt, ο οποίος αναγορεύτηκε σε επίτιμο Διδάκτορα του Deree – The American College of Greece. Απευθυνόμενος προς τους αποφοίτους, δήλωσε: «Καθώς φτάνετε σε αυτό το ορόσημο στη ζωή σας, είμαι βέβαιος ότι οι δοκιμασίες του τελευταίου ενάμιση χρόνου πρέπει να καθιστούν ακόμη πιο δυνατό το αίσθημα ικανοποίησης που νιώθετε σήμερα για τα επιτεύγματά σας. Καταφέρατε να αποφοιτήσετε κατά τη διάρκεια μιας κρίσης που συμβαίνει μια φορά στα χίλια χρόνια, δείχνοντας ανθεκτικότητα, σοβαρότητα και συμπόνια. Για όλα αυτά πρέπει να νιώθετε πολύ περήφανοι για τον εαυτό σας». Και συνέχισε: «Σήμερα αποφοιτάτε όχι μόνο ως πολίτες της Ελλάδας, αλλά ως πολίτες ενός κόσμου που είναι πιο συνδεδεμένος από ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία. Στα χέρια σας, έχετε ισχυρά τεχνολογικά εργαλεία που έχουν επιτρέψει τη στιγμιαία επικοινωνία και βοηθούν στην ανάπτυξη της ανθρώπινης γνώσης και της καινοτομίας με πρωτοφανή ρυθμό».

Τον αποχαιρετιστήριο λόγο προς τους συναποφοιτούντες της στην αποφοίτηση της 1ης Ιουλίου εκφώνησε η Αλεξία-Αικατερίνη Τσαρδάλογλου που ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Graphic Design. «Υπό ιδιαίτερες συνθήκες που έμοιαζαν με σενάριο ταινιών επιστημονικής φαντασίας – προσαρμόσαμε και καταφέραμε να επιτύχουμε τον στόχο μας. Αποφοιτήσαμε. Και γι’ αυτό, οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους συνέβαλαν στο να γίνει εφικτό. Πρώτον, σε όλους τους γιατρούς και τους επαγγελματίες υγείας. Τίποτα δεν θα ήταν δυνατό χωρίς αυτούς. Δεύτερον, στους καθηγητές, την οικογένεια, τους φίλους και τους αγαπημένους μας. Τίποτα δεν θα ήταν εφικτό ούτε χωρίς εσάς. Αλλά πάνω από όλα, οφείλουμε ένα τεράστιο μπράβο στους εαυτούς μας για την επιτυχία που σημειώσαμε κάτω από αδιανόητα δύσκολες συνθήκες. Συνθήκες όπου οι δεσμοί (connections) με άλλους ήταν πραγματικά πολύτιμες – αλλά στο τέλος της ημέρας ήταν η σύνδεση που είχαμε με τους εαυτούς μας που μας έκανε να συνεχίσουμε».

Στον χαιρετισμό του κατά την Τελετή της 2ας Ιουλίου, ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, δρ. David G. Horner, σημείωσε: «Οι φοιτητές που τιμούμε σήμερα με την υποστήριξη της σχολής και του προσωπικού του Κολλεγίου, συνέχισαν τα ακαδημαϊκά τους προγράμματα υπό απρόσμενες, απρόβλεπτες και πρωτοφανείς συνθήκες. Με αυτόν τον τρόπο, έδειξαν την αποφασιστικότητά τους, την προσαρμοστικότητα και την αυτοπειθαρχία τους. Έμαθαν νέες δεξιότητες και χρησιμοποίησαν νέα εργαλεία, τα οποία χρειάστηκαν για τη διατήρηση της ακαδημαϊκής τους προόδου τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες και τα οποία θα τους φανούν χρήσιμα και στο μέλλον».

Τιμώμενο πρόσωπο της συγκεκριμένης τελετής ήταν ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά, Δημήτριος Αζεμόπουλος, ο οποίος επίσης αναγορεύτηκε σε επίτιμο Διδάκτορα του Deree – The American College of Greece. O κ. Αζεμόπουλος απευθύνθηκε στους νέους παροτρύνοντάς τους να μην φοβηθούν να ακολουθήσουν σθεναρά το όνειρό τους.

«Πρέπει να έχουμε μια σαφή εικόνα της πορείας που πρέπει να ακολουθήσουμε, να γνωρίζουμε τις απαραίτητες θυσίες και τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν, και να γνωρίζουμε ποιοι είμαστε πραγματικά και φιλοδοξούμε να γίνουμε. Πάνω απ’ όλα, πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας και να είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε μέχρι το τέλος για τον σκοπό μας». Και πρόσθεσε: «Ενώ προσπαθείτε να διαπρέπετε, σας καλώ να μην ξεχάσετε τους ανθρώπους γύρω σας. Πάντα να είστε εκεί για αυτούς. Διαδώστε το φως γύρω σας, στον χώρο εργασίας σας, ανάμεσα στους φίλους σας, στην οικογένειά σας. Όποτε το κάνετε, θα νιώσετε μια αναζωογονητική ενέργεια μέσα σας. Θα νιώσετε πιο δυνατοί, ικανοποιημένοι, χαρούμενοι. Εν ολίγοις, όσο περισσότερο εμπνέετε τους γύρω σας, τόσο περισσότερο εσείς οι ίδιοι εμπνέεστε από αυτούς».

Τον αποχαιρετιστήριο λόγο προς τους συναποφοιτούντες της στην Τελετή της 2ας Ιουλίου εκφώνησε η Φωτεινή-Θεοδώρα Γκάλλη, που ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Marketing. «Μετά από 4 χρόνια στο Deree – The American College of Greece, νιώθουμε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις καθώς έχουμε εκπαιδευτεί ώστε να ανταποκρινόμαστε σε αυτές. Το Deree μάς έχει διδάξει ότι δεν πειράζει να μην γνωρίζουμε κάτι, αρκεί να είμαστε πρόθυμοι να το ανακαλύψουμε. Γίναμε μια οικογένεια και πώς δεν θα μπορούσαμε να είμαστε, εξάλλου, αφού μαζί μάθαμε τις γλωσσικές δεξιότητες, ερευνήσαμε βαθιά την Επιστήμη των Υπολογιστών, περάσαμε ώρες για να διδαχθούμε Μάρκετινγκ, Ψυχολογία, Θέατρο… και όλα αυτά για να ανακαλύψουμε ότι το Deree μάς δίδαξε πολύ περισσότερα: Συμμετοχή, Συνεργασία, Πρωτοβουλία & Πειθαρχία. Γίναμε εθελοντές, ανακαλύψαμε νέα χόμπι, διασκεδάσαμε σε συλλόγους και κοινότητες. Όλα αυτά τα αποκομίσαμε από ένα αμερικανικό ίδρυμα στην καρδιά της Ελλάδας. Παρακολουθούμε το μέλλον μαζί, αγγίζοντας χιλιάδες χρόνια ιστορίας και κάνοντας εργασίες στο σπίτι κάτω από τον αθηναϊκό ήλιο. Μακάρι αυτά τα 4 χρόνια να διαρκούσαν για πάντα! Αλλά ο κόσμος μάς περιμένει».

Μετά την παραλαβή των διπλωμάτων τους, οι νέοι απόφοιτοι πέταξαν ψηλά τα καπέλα τους στην χαρακτηριστική χειρονομία, ενώ η λάμψη των πυροτεχνημάτων φώτισε τον νυχτερινό ουρανό της Αγίας Παρασκευής και στις δύο τελετές.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις