Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Συνεργασία Yandex και GrubHub για delivery με ρομπότ σε πανεπιστήμια

Συμφωνία πολυετούς συνεργασίας, στο πλαίσιο της οποίας αυτόνομα ρομπότ θα παραδίδουν φαγητό σε φοιτητικές εστίες στις ΗΠΑ υπέγραψε η ρωσική Yandex και η αμερικανική GrubHub, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρώτης.

Η Yandex, η οποία χαρακτηρίζεται ως η Google της Ρωσίας, άρχισε να δοκιμάζει αυτόνομα ρομπότ διανομής φαγητού το 2019 και ήδη λειτουργεί σε ορισμένες τοποθεσίες στην κεντρική Μόσχα και στην πόλη Αν Άρμπορ στο Μίσιγκαν. H GrubHub, από την άλλη, συνεργάζεται με περισσότερες από 250 πανεπιστημιουπόλεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κοινή τους υπηρεσία, θα διατεθεί σε επιλεγμένες πανεπιστημιουπόλεις αυτό το φθινόπωρο.

Όπως εξηγεί ο Brian Madigan, αντιπρόεδρος εταιρικών και πανεπιστημιακών συνεργατών της GrubHub, τα ρομπότ της Yandex θα λύσουν ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πανεπιστημιουπόλεις, λόγω της δυσκολίας μετακίνησης με αυτοκίνητο εντός αυτών. Επίσης θα βοηθήσουν στο να αξιοποιήσουν την τεχνολογία σε μεγαλύτερο βαθμό από όσο σήμερα.

Σημειώνεται ότι ακριβώς το ίδιο κάνει και η αμερικανική Starship, η οποία από το 2019 έχει βάλει τα αυτόνομα ρομπότ της σε πανεπιστημιουπόλεις λανσάροντας υπηρεσίες delivery 24/7. Αντίστοιχη υπηρεσία έχει λανσάρει σε συνεργασία με αμερικανική Startup και η Domino’s, η οποία κάνει πιλοτικά παραδόσεις με ρομπότ στο Χιούστον, ενώ κάτι παρόμοιο ετοιμάζει και η Amazon με το Scout.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις