Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Microsoft εξαγοράζει εταιρεία κυβερνοασφάλειας με founder ελληνικής καταγωγής

Στην εξαγορά της RiskIQ, εταιρείας cybersecurity από το Σαν Φρανσίσκο, προχωρά η Microsoft, την ώρα που όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στρέφονται σε μοντέλα εξ αποστάσεως ή “υβριδικής” εργασίας και οι ανάγκες γύρω από την κυβερνοασφάλεια μεγαλώνουν.

Η RiskIQ παρέχει cloud-based λογισμικό αντιμετώπισης απειλών ως υπηρεσία σε επιχειρήσεις. Η εταιρεία συγκεκριμένα “χτενίζει” τον παγκόσμιο ιστό,  χαρτογραφώντας λεπτομέρειες σχετικά με ιστότοπους και δίκτυα, αρχεία ονομάτων, πιστοποιητικά και άλλες πληροφορίες και παρέχει στους πελάτες της ασφαλή πληροφόρηση, όσον αφορά τα στοιχεία, τις συσκευές και τις υπηρεσίες που μπορούν να έχουν πρόσβαση εκτός του τείχους προστασίας της εταιρείας τους.  Αυτό βοηθά τις εταιρείες να κλειδώσουν τα assets τους και να περιορίσουν τις πιθανότητες επίθεσης από κακόβουλα λογισμικά.

Με την εξαγορά. η υπηρεσία αυτή της RiskIQ αναμένεται τώρα να ενσωματωθεί στις κορυφαίες προσφορές ασφαλείας της Microsoft. Η Microsoft λέει ότι ενσωματώνοντας τις τεχνολογίες της RiskIQ στα βασικά της προϊόντα, οι πελάτες της θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των παγκόσμιων απειλών για τις επιχειρήσεις τους καθώς το δυναμικό τους συνεχίζει να εργάζεται εκτός του παραδοσιακού περιβάλλοντος του γραφείου.

Ο Eric Doerr, αντιπρόεδρος της ασφάλειας cloud στη Microsoft, δήλωσε, με αφορμή την εξαγορά ότι η RiskIQ, με πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας,  μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να εντοπίσουν και να αποκαταστήσουν ευάλωτα assets προτού ένας εισβολέας μπορεί να τα εκμεταλλευτεί. Σημειώνεται ότι η RiskIQ ιδρύθηκε το 2009 και έχει συγκεντρώσει συνολικά 83 εκατομμύρια δολάρια σε τέσσερις γύρους χρηματοδότησης. Συνιδρυτής και CEO της είναι ο Ηλίας Μανούσος, ο οποίος ανέφερε σχετικά:

“Το όραμα και η αποστολή της RiskIQ είναι να παρέχει απαράμιλλη ορατότητα στο Διαδίκτυο και πληροφορίες για την καλύτερη προστασία και ενημέρωση των προγραμμάτων ασφάλειας των πελατών και των συνεργατών μας. Οι συνδυασμένες δυνατότητές μας θα επιτρέψουν την καλύτερη δυνατή προστασία, έρευνα και αντιμετώπιση έναντι των σημερινών απειλών.”

O Ηλίας Μανούσος

Ο Ηλίας είναι αναγνωρισμένος ειδικός στην ασφάλεια του Διαδικτύου και αναπτύσσει και παρέχει τεχνολογίες προστασίας των επιχειρήσεων για περισσότερα από 15 χρόνια. Εκτός από CEO της RiskIQ, είναι συν-επικεφαλής του Online Trust Alliance (OTA) Anti-Malvertising Working Group και υπεύθυνος του Malvertisements.com, της πρώτης και μοναδικής δημόσιας βάσης δεδομένων που τεκμηριώνει τα περιστατικά κακόβουλων διαφημίσεων σε συνεχή βάση. Πριν από τη RiskIQ, ο Ηλίας ήταν αντιπρόεδρος  Ε&Α στην Securant Technologies η οποία πρωτοστάτησε στη διαχείριση ταυτότητας και πρόσβασης για εφαρμογές Ιστού και εν τέλει εξαγοράστηκε από την RSA.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις