Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Revolut: Νέα χρηματοδότηση-μαμούθ εκτοξεύει την αξία της στα 33 δισ. δολάρια

Νέα χρηματοδότηση 800 εκατ. δολαρίων, που ανεβάζει την αξία της στα 33 δισ. δολάρια, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική Revolut, η οποία γίνεται πλέον ο δεύτερος μεγαλύτερος fintech μονόκερος στην Ευρώπη, πίσω από την Klarna, και ο μεγαλύτερος στο Ηνωμένο Βασίλειο.  Η νέα χρηματοδότηση ήρθε από το Vision Fund 2 της SoftBank και την Tiger Global, οι οποίοι συνολικά κατέχουν το 5% της εταιρείας.

Η Revolut θα χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για να επενδύσει στο marketing, την ανάπτυξη προϊόντων και τη διεθνή της επέκταση, σύμφωνα με τον Mikko Salovaara, CFO της εταιρείας. Η Revolut, αυτή τη στιγμή, εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξή της στις Ηνωμένες Πολιτείας και την Ινδία.  Η εταιρεία δεν έχει άμεσα σχέδια για IPO, χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο ακόμα και για αυτό το έτος.

Το 2020, η Revolut, είχε ετήσιες απώλειες 231,9 εκατ. δολαρίων, σημαντικά υψηλότερες από αυτές της προηγούμενης χρονιάς. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Salovaara, η εταιρεία κατάφερε να ισοσκελίσει τα έσοδά και τα έξοδά της στο δεύτερο μισό του 2020 και ήταν κερδοφόρα το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Σημειώνεται ότι η τελευταία χρηματοδότηση της Revolut ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2020 και ήταν μια επένδυση 80 εκατ. δολαρίων που ήρθε ως «γέφυρα» στην αμέσως προηγούμενη, που είχε ανακοινωθεί τον Φεβρουάριο του 2020. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2015, με αποστολή να δημιουργήσει μια υπερ-εφαρμογή που θα αποτελούσε κόμβο χρηματoπιστωτικών υπηρεσιών. Μέχρι σήμερα έχει σηκώσει 905,5 εκατ. δολαρίων, και έχει επεκταθεί τόσο γεωγραφικά όσο και προϊοντικά. Τελευταία, η εταιρεία έχει επενδύσει σημαντικά στα κρυπτονομίσματα, αλλά και σε υπηρεσίες ασφάλισης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις