Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μετασχηματισμός των πόλεων και ηλεκτροκίνηση στο επίκεντρο εκδήλωσης της Cisco στη Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουλίου, στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη, η εκδήλωση «Πράσινος Μετασχηματισμός των πόλεων με οδηγό την Ηλεκτροκίνηση».

Την εκδήλωση απασχόλησαν θέματα στρατηγικών και δράσεων σχετικά με την Ηλεκτροκίνηση, καλές πρακτικές από διεθνείς πρωτοβουλίες, όπως και η συμμετοχή της ηλεκτροκίνησης στον Πράσινο Μετασχηματισμό των πόλεων. Παράλληλα στον αύλειο χώρο του Κέντρου πραγματοποιήθηκε και επίδειξη λύσεων Έξυπνης Πόλης και Ηλεκτρικών Οχημάτων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν υψηλόβαθμα στελέχη και επικεφαλής Υπουργείων, Φορέων και εταιρειών.  Συγκεκριμένα χαιρετισμοί πραγματοποιήθηκαν από τη Μαρία Αντωνίου,  Διευθύντρια Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, τον Σταύρο Καλαφάτη, Υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, τον Ευθύμιο Μπακογιάννη, Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τη Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από τον Κωνσταντίνο Γιουτίκα, Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή και τις δράσεις των Περιφερειών στην πράσινη ανάπτυξη και τον Γεώργιο Παπαναστασίου Πρόεδρο Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Αγρινίου, ο οποίος περιέγραψε τη στρατηγική και τις δράσεις της ΚΕΔΕ για την ηλεκτροκίνηση.

Επίσης ομιλία απηύθυνε ο Χρήστος Ρέτσας, Διευθύνων Σύμβουλος, Greenesco Ενεργειακή Α.Ε., ο οποίος παρουσίασε πως οι Δήμοι μπορούν να είναι οι πρωτοπόροι της Πράσινης Ανάπτυξης,  και ο Κυριάκος Κοφινάς, Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης, ΔΕΗ Α.Ε., ο οποίος περιέγραψε τον τρόπο μετάβασης στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στην Ηλεκτροκίνηση. Ο κ. Κοφινάς σημείωσε επίσης πως η Ηλεκτροκίνηση είναι ένας νέος κόσμος και κάτι που σχεδιάζουμε από την αρχή, με μεγάλο όμως ενδιαφέρον, αφού δεν αποτελεί απλά έναν νέο τρόπο ζωής αλλά μία ουσιαστική Πράσινη επένδυση.

Ο Αντώνης Μαυριδόγλου, αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της KOSMOCAR, στην ομιλία του αναφέρθηκε στις νέες τάσεις στην Ηλεκτροκίνηση, καθώς και στην επιτυχημένη υλοποίηση της Αστυπάλαιας. Παράλληλα παρουσίασε τον χάρτη κάλυψης των ταχυφορτιστών του Ομίλου, που περιλαμβάνει 65 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Ο Tareq Al Jizawi, CEO Globismart ανέλυσε τη συμμετοχή της Ηλεκτροκίνησης στον Πράσινο Μετασχηματισμό, όπως και στις προϋποθέσεις ορθής προσέγγισης του ψηφιακού μετασχηματισμού ενός Δήμου, ο οποίος περιλαμβάνει την ακριβή ιχνηλάτηση των αναγκών, τη σωστή επιλογή πλατφόρμας, την ορθή ανάπτυξη δικτύου συλλογής δεδομένων και τη σωστή επιλογή εφαρμογών.

Τέλος, ο Fabio Magnoni, General Manager της Rampini S.A., ανέπτυξε τα νέα δεδομένα στην Ηλεκτροκίνηση και τις διεθνείς καλές πρακτικές.

Μπορείτε να ακούσετε τις ομιλίες στο παρακάτω βίντεο:

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις