Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Revolut εξαπλώνεται στη Γαλλία και στο Station F

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο η αγγλική FinTech Revolut προσφέρει τις υπηρεσίες της και στην γαλλική γλώσσα, ενώ ήταν διαθέσιμη η έκδοσή της στα αγγλικά εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου.

150.000 Γάλλοι ήδη χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες δημιουργίας προσωπικών και εταιρικών λογαριασμών, μεταφοράς χρημάτων σε όλο τον κόσμο αλλά και τη πλαστική κάρτα αναλήψεων που προσφέρει. 

Ο μεγάλος ανταγωνιστής της είναι η Γερμανική N26, η οποία έχει 100.000 πελάτες στη Γαλλία σύμφωνα με πληροφορίες, με τη Revolut να έχει 1 εκατομμύριο πελάτες στην Ευρώπη και 600.000 ενεργούς πελάτες το μήνα. Βέβαια στη Γαλλία όλοι ασχολούνται με την επικείμενη έναρξη λειτουργίας της Orange Bank από το ομώνυμο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο.

H Γαλλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα σε χρήστες για την Revolut και όπως είναι φυσικό άνοιξε γραφείο στο μεγάλο κέντρο Startups Station F το οποίο θα αποτελείται αρχικά από τρία άτομα.

Μετά τη πρόσφατη χρηματοδότηση των 66 εκατ. δολ. η Revolut έχει ανοίξει παρόμοια γραφεία στην Γερμανία, την Αυστρία, την Ισπανία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Ολλανδία αλλά και την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη και σύντομα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της Revolut μέχρι σήμερα δεν έχουν ξοδέψει ούτε ένα δολάριο για διαφήμιση και εγγραφή πελατών, με την όλη επιτυχία να βασίζεται στη καλή φήμη και στις συστάσεις μεταξύ φίλων και γνωστών.

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η αγγλική FinTech πρόσφατα εγκαινίασε τις υπηρεσίες της B2B οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν προσελκύσει 16.000 εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις