Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

bFlex: Οι “πράσινες” μετακινήσεις είναι πλέον συνδρομητικές

Ένας από τους βασικούς λόγους που η χρήση ηλεκτρικών αλλά και συμβατικών ποδηλάτων και πατινιών στην Ελλάδα δεν είναι –ακόμα– μαζικά διαδεδομένη είναι κατά γενική ομολογία το συνήθως υψηλό κόστος ενός οχήματος τέτοιου τύπου όπως και αυτό της συντήρησης ή της επισκευής του σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος. Ο παράγοντας «χρήματα» δρα για τον μέσο πολίτη αποτρεπτικά και εδώ ακριβώς δημιουργείται μια ευκαιρία για εταιρείες όπως η bFlex που υποστηρίζουν τις «πράσινες» μετακινήσεις… εναλλακτικά.

Η bFlex δημιουργήθηκε στις αρχές του 2020 από τον Ολλανδό Robbert van der Meer, ο οποίος είχε μετακομίσει στη χώρα μας λίγα μόλις χρόνια πριν. Δουλεύοντας αρχικά για μια εταιρεία στο χώρο της ενέργειας και στη συνέχεια ανοίγοντας μια «παραδοσιακή» εταιρεία ενοικίασης ποδηλάτων, ο Robbert άρχισε να οραματίζεται ένα διαφορετικό μοντέλο μετακινήσεων, που θα εστίαζε στην προστασία του περιβάλλοντος παρέχοντας όμως τη μέγιστη ευελιξία σε όποιον το επέλεγε. Κάνοντας πράξη το όραμα αυτό, δημιούργησε την εταιρεία του και μαζί το λεγόμενο mobility-as-a-service, την κινητικότητα δηλαδή που προσφέρεται ως υπηρεσία, με συνδρομή!

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι ο πελάτης μπορεί ανά πάσα στιγμή να «νοικιάσει» το αγαπημένο του ποδήλατο μέσα από τον ιστότοπο της εταιρείας, για όσο χρόνο θέλει και να πληρώνει ένα συγκεκριμένο ποσό ανά μήνα. Η εταιρεία αναλαμβάνει να παραδώσει το ποδήλατο την επόμενη ημέρα και να το επισκευάζει (εντός 24 ωρών) όποτε αυτό χρειάζεται. Αν δεν μπορεί να το επισκευάσει, «υπόσχεται» άμεση αντικατάσταση όπως και παραλαβή από το χώρο του πελάτη, αν αυτός σταματήσει τη συνδρομή. Με λίγα λόγια, με τη bFlex, ο πελάτης είναι, όπως μαρτυρά το όνομα της εταιρείας, απολύτως ευέλικτος και απαλλάσσεται από οποιαδήποτε υποχρέωση, πέρα από τη μηνιαία πληρωμή του.

Αυτήν τη στιγμή, η bFlex προσφέρει από κλασικά «ποδήλατα πόλης» με 19 ευρώ το μήνα, έως ηλεκτρικά πτυσσόμενα ποδήλατα που μεταφέρονται εύκολα και έχουν τελική ταχύτητα 25km/hr. Παρέχει επίσης ηλεκτρικά πατίνια, σε τιμές που ξεκινούν από 44 ευρώ. Τα οχήματα και η υπηρεσία της εταιρείας απευθύνονται σε ιδιώτες, επιχειρήσεις αλλά και παιδιά και τα πλεονεκτήματά τους είναι, σύμφωνα με την ίδια, ασύγκριτα: η εξοικονόμηση χρημάτων, το όφελος για την υγεία του χρήστη αλλά και η μείωση των εκπομπών ρύπων στο περιβάλλον είναι ίσως τα κορυφαία εξ αυτών. Κάποιος βέβαια θα μπορούσε να προσθέσει και το… στιλ, καθώς η πράσινη μπροστινή ρόδα των οχημάτων της bFlex είναι κάτι που ξεχωρίζει.

Μπορείτε να βρείτε όλα τα οχήματα της εταιρείας καθώς και τις τιμές τους στο https://bflex.gr/el και στο κατάστημα της εταιρείας στο Κουκάκι (Βεΐκου 94).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις