Ρεκόρ επενδύσεων στον τομέα του HR Tech φέρνει η πανδημία

Ραγδαία αύξηση παρουσιάζουν οι επενδύσεις VC στον χώρου του ΗR Tech, καθώς οι εργοδότες σε όλον τον κόσμο αναζητούν νέους τρόπους στελέχωσης, πρόσληψης και διατήρησης του εργατικού δυναμικού τους.

Οι ΗR Τech εταιρείες έχουν ήδη συγκεντρώσει 3,6 δισ. δολάρια σε χρηματοδοτήσεις για 260 συμφωνίες φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Crunchbase. Αυτό το ποσό ξεπερνά κιόλας τις συνολικές επενδύσεις των προηγούμενων χρόνων.

Ήδη αυτόν τον μήνα ολοκληρώθηκαν 17 γύροι χρηματοδότησης στον χώρο του HR Tech. Μία εξ αυτών είναι η Remote με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία βοηθάει εταιρείες σε όλο τον κόσμο να κάνουν προσλήψεις καθώς και να διαχειρίζονται μισθοδοσίες, επιδόματα και θέματα συμμόρφωσης με τους κανονισμούς. Η εταιρεία σήκωσε 150 εκατ. δολάρια στον Β’ γύρο χρηματοδότησής της, μέσα στον Ιούλιο.

Επίσης, από την αρχή του καλοκαιριού, έχουμε δει ήδη τρεις γύρους χρηματοδοτήσεων που ξεπερνούν τα 200 εκατ. δολάρια στον τομέα του HR Tech. Η πλατφόρμα διαχείρισης εργατικού δυναμικού Workrise σήκωσε 300 εκατ. δολάρια τον Ιούνιο ενώ οι πλατφόρμες Eightfold και Gympass έκλεισαν και οι δύο 220 εκατ. δολάρια τον προηγούμενο μήνα.

Από τα παραπάνω αντιλαμβανόμαστε ότι το «παιχνίδι» στον κλάδο του HR αλλάζει. Μέχρι τώρα οι εταιρείες θεωρούσαν το HR κοστοβόρο αφού δεν έκανε πωλήσεις οπότε δεν ήθελαν να επενδύσουν σε αυτό. Τώρα όμως γίνεται αντιληπτό ότι οι άνθρωποι είναι το πλεονέκτημα κάθε εταιρείας.

Έτσι πλέον οι επιχειρήσεις προσπαθούν να βρουν τρόπους για να εντοπίζουν ταλέντα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία για να καταλάβουν ποιοι υποψήφιοι είναι κατάλληλοι για δουλειές με βάση τις δεξιότητές τους και όχι απλά επειδή έκαναν αίτηση για μια δουλειά μέσω μιας απλής αναζήτησης στο διαδίκτυο. Σημαντικό ρόλο στη μετάβαση αυτή, έπαιξε η πανδημία, η οποία έχει αλλάξει εντελώς τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε και «αναγκάζει» τις εταιρείες να εκσυγχρονιστούν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις