Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ONTOCHAIN: Πρόσκληση για innovators που καινοτομούν στο Blockchain με έπαθλα 1,3 εκατ. ευρώ

Ανοικτή πρόσκληση προς τους internet innovators να υποβάλουν τις προτάσεις τους, αλλά και να αναπτύξουν από κοινού ένα νέο οικοσύστημα λογισμικού που να στοχεύει στην αξιόπιστη, ανιχνεύσιμη και διαφανή διαχείριση οντολογικών γνώσεων, απευθύνει το χρηματοδοτούμενο έργο της ΕΕ, ONTOCHAIN, εξασφαλίζοντας επιδότηση ύψους έως και 145 χιλ. ευρώ ανά πρόταση, όπως και ελεύθερη καθοδήγηση και πρόσβαση σε υποδομές υψηλού επιπέδου (iExec και MyIntelliPatent).

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης είναι 1.320.000 ευρώ. Πρόκειται για ποσό το οποίο διατίθεται προκειμένου να υποστηρίξει τις καλύτερες προτάσεις, με τους συμμετέχοντες στη διαδικασία να λαμβάνουν τις προβλεπόμενες επιδοτήσεις, χωρίς ίδια κεφάλαια.

“Κατά την πρώτη ανοιχτή πρόσκληση του ONTOCHAIN, δόθηκε η δυνατότητα σε 17 ομάδες innovators υψηλού επιπέδου να εξειδικεύσουν τον κεντρικό σχεδιασμό του οικοσυστήματος ONTOCHAIN, κάτι που θα εφαρμοστεί από όλες τις ομάδες που θα επιλεγούν κατά την δεύτερη ανοιχτή πρόσκληση” δήλωσε η Caroline Barelle, συντονίστρια του ONTOCHAIN συμπληρώνοντας:

“Το γεγονός, ότι το ONTOCHAIN βρίσκεται στο δεύτερο στάδιο, χαροποιεί ιδιαίτερα την κοινοπραξία, δεδομένου ότι θα παρακολουθείται η ανάπτυξη του οικοσυστήματος και η διαμόρφωσή του σε ένα οικοσύστημα γερών βάσεων που θα δίνει τη δυνατότητα να υπάρχει ένα αξιόπιστο περιεχόμενο και αξιόπιστη διαχείριση πληροφοριών στην επόμενη γενιά ίντερνετ. Η ομάδα των εταίρων αναμένει ότι, όσοι υποψήφιοι επιλεγούν για τη δεύτερη ανοιχτή πρόσκληση, θα έχουν το ίδιο αίσθημα ενθουσιασμού όπως οι μέχρι τώρα συμμετέχοντες και θα συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στο να καταστεί δυνατό το να έχουμε ένα πιο κατανεμημένο και διαφανές internet”.

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν προτάσεις για ένα από τα παρακάτω θέματα:

  • Αποκεντρωμένα oracles για το ONTOCHAIN
  • Μηχανισμοί αγοράς για το ONTOCHAIN
  • Διαλειτουργικότητα του ONTOCHAIN και Πύλες API
  • ONTOCHAIN Σχεδιασμός Διαδικτύου και Κλιμακοθετησιμότητα
  • Αγορές με βάση το Semantic Web για το ONTOCHAIN
  • Προέλευση δεδομένων στο ONTOCHAIN

Προτάσεις πάνω σε διαφορετικές θεματικές λαμβάνονται εξίσου σοβαρά υπόψη, υπό την προϋπόθεση ότι αποτελούν θεμελιώδη λίθο όσον αφορά την δομή του ONTOCHAIN και ότι συμβάλλουν στον γενικότερο στόχο του ONTOCHAIN, όπως περιγράφεται παρακάτω:

«Ανάπτυξη του blockchain βασισμένη στη Κλιμακοθετησιμότητα, ανάπτυξη αποκεντρωμένων συστημάτων φήμης και τεχνολογιών βασισμένων στο semantic web, προκειμένου να γίνει δυνατή η αξιόπιστη διαχείριση περιεχομένου και η ανταλλαγή δεδομένων όπως επίσης και η αξιόπιστη ανταλλαγή υπηρεσιών στην επόμενη γενιά Ίντερνετ ή στα κοινωνικά δίκτυα για ιδιαίτερα σημαντικούς τομείς της Ευρωπαϊκής οικονομίας».

Συνολικά θα επιλεγούν μέχρι και 12 projects προκειμένου να συμμετέχουν σε ένα πρόγραμμα υποστήριξης για μία περίοδο 10 μηνών.

Οι δηλώσεις συμμετοχής βρίσκονται στη διάθεση του κοινού μέσω της F6S μέχρι και τη 15η Σεπτεμβρίου 2021, στις 17:00 (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης) εδώ.

Στις 28 Ιουλίου, στις 11:00 πμ (θερινή ώρα Κεντρικής Ευρώπης) θα πραγματοποιηθεί ένα ειδικό webinar, το οποίο θα πληροφορήσει περαιτέρω τους δυνητικούς υποψηφίους σχετικά με το πρόγραμμα και τη διαδικασία υποβολής δήλωσης συμμετοχής. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί τη παρακάτω ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανοιχτή πρόσκληση του ONTOCHAIN εδώ.

Τι είναι το ONTOCHAIN

Το ONΤΟCHAIN έχει σκοπό να συνδυάσει το Semantic Web με το Blockchain για να παραδώσει ένα νέο οικοσύστημα λογισμικού για αξιόπιστη, ανιχνεύσιμη και διαφανή διαχείριση οντολογικών γνώσεων. Το ONΤΟCHAIN, το οποίο αναπτύσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Next Generation Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διερευνά και παρέχει καινοτόμα διαλειτουργικά on-chain και off-chain δεδομένα, μεθόδους οντολογίας, γνώσης και διαχείρισης πληροφοριών.

Το οικοσύστημα λογισμικού ONΤΟCHAIN αποτελείται από ένα νέο πρωτόκολλο/σουίτα διεπαφών ομαδοποιημένο σε πρωτόκολλα εφαρμογών υψηλού επιπέδου, όπως η προέλευση των δεδομένων, τα μοντέλα φήμης, οι αποκεντρωμένοι χρησμοί (oracles), οι μηχανισμοί της αγοράς, η αναπαράσταση και διαχείριση της οντολογίας, η ανταλλαγή δεδομένων με επίγνωση της ιδιωτικότητας καθώς και η ασφαλής ανταλλαγή δεδομένων, η επαλήθευση ταυτότητας πολλαπλών πηγών, η ανταλλαγή αξιών και τα κίνητρα κτλ, καθώς και τα βασικά πρωτόκολλα που περιλαμβάνουν έξυπνες συμβάσεις, εξουσιοδότηση, πιστοποίηση, event gateways, διαχείριση ταυτότητας και ταυτοποίηση, ασφαλή και με επίγνωση της ιδιωτικότητας αποκεντρωμένη αποθήκευση, σημασιολογία δεδομένων και σημασιολογική σύνδεση, ONΤΟCHAIN βελτιστοποίηση και άλλα.

Το οικοσύστημα λογισμικού ONTOCHAIN θα καταδείξει τις δυνατότητές της σε τομείς υψηλού αντίκτυπου, όπως eHealth, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, ηλεκτρονική εκπαίδευση, ηλεκτρονικό εμπόριο, οι αποκεντρωμένες υποδομές κτλ, προκειμένου να επιτευχθεί αξιόπιστη ανταλλαγή πληροφοριών και αξιόπιστος και συναλλακτικός χειρισμός περιεχομένου.

Το έργο υλοποιείται από μία ομάδα 7 εταίρων με συμπληρωματική εμπειρογνωμοσύνη που αποτελούν τον πυρήνα ενός ζωντανού οικοσυστήματος: European Dynamics (Λουξεμβούργο), Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνας (Σλοβενία), IntelliSemantic (Ιταλία), iExec Blockchain Tech (Γαλλία), Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ελλάδα), Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (Ελλάδα) και F6S (Ιρλανδία).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις