Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα χρηματοδότηση 3,3 εκατ. ευρώ για την Prosperty με συμμετοχή από BigPi

Η ελληνική startup Prosperty, ηγέτιδα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Real Estate της στην Ελλάδα, ανακοίνωσε έναν επιπλέον κύκλο χρηματοδότησης Seed ύψους 3,3 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, στον νέο γύρο εισέρχονται ως επενδυτές ένα ακόμα τεχνολογικό VC, αυτό της BigPi, ένα μεγάλο family office και κάποιοι πολύ έμπειροι και πετυχημένοι διεθνώς angel investors. Τον Μάρτιο του 2020 είχε προηγηθεί η pre-seed χρηματοδότηση ύψους 1,1 εκατ. ευρώ που έλαβε η Prosperty από τα τεχνολογικά VCs της Velocity Partners και της Metavallon, τα οποία συμμετέχουν ξανά στη νέα επένδυση, δίνοντας με τον τρόπο αυτό ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρεία.

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα κατευθυνθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μέσα στο 2021 και 2022, με επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, δημιουργώντας ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών, στην τεχνολογία με νέες καινοτόμες υπηρεσίες και ειδικότερα σε τομείς όπως ανάλυση και διασύνδεση δεδομένων ζήτησης και προσφοράς, το marketing και τη διαχείριση πωλήσεων, με σκοπό να γίνει η Prosperty το κυρίαρχο κανάλι για Έλληνες, διεθνείς ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές στον χώρο των ακινήτων. Παράλληλα, η εταιρεία ετοιμάζει ανακοινώσεις για την αίτηση προ-έγκρισης στεγαστικών δανείων μέσω μιας πλήρους ψηφιακής διαδικασίας και καινοτόμων ασφαλιστικών προϊόντων παρέχοντας ολοένα και περισσότερο ολοκληρωμένες υπηρεσίες γύρω από την αγορά ακινήτων.

Σημειώνεται ότι η Prosperty, δημιούργημα των Αντώνη Μαρκόπουλου, Νίκου Πατσιόγιαννη και Αντώνη Δεσποτάκη, έχει ήδη δημιουργήσει μια έμπειρη ομάδα 30 και πλέον ανθρώπων, διαθέτοντας δύο γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο αυτό, προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μέσω ψηφιακών εργαλείων, που περιλαμβάνει ένα εξελιγμένο marketplace για όλες τις ανάγκες τόσο τους ιδιοκτήτη όσο και του ενδιαφερόμενου αγοραστή/ενοικιαστή, με πιστοποιημένες πληροφορίες για κάθε ακίνητο και υποστηρικτικές end-to-end υπηρεσίες.

Μέχρι σήμερα, την έχουν εμπιστευτεί περισσότεροι από 1.500 ιδιοκτήτες για να ανεβάσουν το ακίνητο τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλους εμπορικούς προορισμούς, ενώ έχει πάνω από 100.000 μοναδικούς χρήστες μηνιαίως. Τέλος, έχει συνάψει συμφωνίες με την πλειοψηφία των τραπεζών, των NPL/REO servicers και των θεσμικών επενδυτών για τη αποτελεσματική διαχείριση και ψηφιακή αξιοποίηση των χαρτοφυλακίων ακινήτων τους, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει ήδη δεκάδες συναλλαγές με πελάτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Όπως δήλωσε σχετικά και ο CEO της Prosperty, Αντώνης Μαρκόπουλος: «Στην εποχή της τεχνολογίας και των ραγδαίων μεταβολών, η αγορά ή ενοικίαση ακινήτου θα πρέπει να είναι μια εύκολη, γρήγορη, διαφανής και ασφαλής διαδικασία για οποιανδήποτε ενδιαφερόμενο. Στο πλαίσιο αυτό, η πανδημία επιτάχυνε τις εξελίξεις, καθώς ανέδειξε την ανάγκη για παροχή ψηφιακών και απομακρυσμένων υπηρεσιών στον τομέα των ακινήτων που έχει μείνει αρκετά πίσω τεχνολογικά.

Στην Prosperty υποσχόμαστε να βρίσκουμε το ακίνητο, από το σύνολο της αγοράς, με τα κριτήρια που αναζητά κάποιος, αφαιρώντας όλη την ταλαιπωρία από τα γραφειοκρατικά εμπόδια και την πολυπλοκότητα που συνοδεύουν την πλειοψηφία των διαδικασιών στην κτηματαγορά. Mε τη νέα χρηματοδότηση που λάβαμε, σχεδιάζουμε να επενδύσουμε στην επέκταση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της εταιρείας, την ανάπτυξη ενός εκτεταμένου δικτύου συνεργατών με πολύ προνομιακά οφέλη γι’ αυτούς και στην παροχή συνεχώς νέων καινοτόμων υπηρεσιών στους πελάτες μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες ενδιαφέρουσες αγορές της Ευρώπης που ακολουθούντο αμέσως επόμενο διάστημα . Το Real Estate έρχεται ολοένα και πιο κοντά στην πλήρη ψηφιοποίηση του».

Διαβάστε ακόμα:

Prosperty: Η τεχνολογία και τα δεδομένα μετασχηματίζουν το Real Estate

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις