Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επένδυση ύψους 43 εκατ. δολαρίων στη ρωσική ταξιδιωτική πλατφόρμα Aviasales

Νέα χρηματοδότηση που αναμένεται να επεκτείνει την ανάπτυξη της κορυφαίας πλατφόρμας και να στοχεύσει σε κερδοφόρες εξαγορές στο χώρο.

Η Aviasales, γνωστή και ως JetRadar, πλατφόρμα αναζήτησης ταξιδιών, έλαβε επένδυση ύψους 43 εκατ. δολαρίων από τις εταιρείες Elbrus Capital Funds και iTech Capital. Ως ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ονόματα στην ταξιδιωτική αγορά της Ρωσίας, η Aviasales σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να κυκλοφορήσει νέα προϊόντα, συνεχίζοντας την ανάπτυξη της τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.

Από τη νέα χρηματοδότηση αναμένεται, επίσης, να επωφεληθούν τόσο η υπηρεσία εταιρικών ταξιδιών, όσο και η αυτοματοποιημένη πλατφόρμα μάρκετινγκ συνεργατών Travelpayouts. Το ποσό των 43 εκατ. δολαρίων δεν αποκλείεται να προορίζεται και για μια σειρά εξαγορών της Aviasales, ακολουθώντας το παράδειγμα της ισπανικής Travelperk που εξαγοράζει ανταγωνιστικές εταιρείες, καθώς και αυτό της Exoticca που πρόσφατα έλαβε χρηματοδότηση 30 εκατ. δολαρίων, την οποία θα επενδύσει παράλληλα σε εξαγορές.

Η Aviasales που ιδρύθηκε στα τέλη του 2007, μετρά πάνω από 15 εκατ. χρήστες σε μηνιαία βάση, ενώ μιλώντας για τις πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων μέσω της πλατφόρμας το 2021, το ακαθάριστο ποσό τους υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα 1,6 δισ. δολάρια. Παρ’ όλες τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία και τις αρνητικές επιπτώσεις της στην οικονομία γενικότερα και στον ταξιδιωτικό τομέα ειδικότερα, η Aviasales καταγράφει επιδόσεις πολύ υψηλότερες από τα προ-πανδημίας επίπεδα. Χάρη στο ισχυρό επιχειρηματικό της μοντέλο, η εταιρεία έκλεισε το 2020 με θετικό πρόσημο και κερδίζει ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς για το τρέχον έτος, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Max Kraynov.

Σημειώνεται ότι παρόλο που η περίοδος του lockdown στη Ρωσία καθυστέρησε συγκριτικά τη δυτική Ευρώπη και τις ΗΠΑ, τον Απρίλιο του 2020 σημειώθηκε πτώση της τάξης του 80% όσον αφορά στις κρατήσεις στην επικράτεια. Με βάση έρευνα της Skift, ωστόσο, η ρωσική ταξιδιωτική βιομηχανία φαίνεται να ανακάμπτει άμεσα αφού σχεδόν οι μισοί Ρώσοι δηλώνουν ότι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν φέτος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις