Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η NASA ψάχνει άτομα επί πληρωμή για να ζήσουν ένα χρόνο σε προσομοίωση του Άρη

Ο πλασματικός πλανήτης θα βρίσκεται στο Χιούστον.

Την περασμένη Παρασκευή, η NASA ανακοίνωσε ότι θέλει να προσλάβει τέσσερα άτομα για να συμμετάσχουν σε ένα ετήσιο πρόγραμμα στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον στο Χιούστον. Τα επιλεγμένα μέλη του πληρώματος θα ζήσουν μαζί σε μια εγκατάσταση 1.700 τ.μ., η οποία θα προσομοιάζει την εμπειρία της ζωής στον Άρη: απομόνωση, περιορισμένη πρόσβαση σε πόρους και πολύ διαστημικό φαγητό!

Τα προσόντα είναι συγκεκριμένα και μοιάζουν αρκετά με κάποιες από τις πραγματικές απαιτήσεις της NASA για τους αστροναύτες. Μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, θα πρέπει να είστε πολίτης ή μόνιμος κάτοικος των ΗΠΑ, μη καπνιστής, ηλικίας μεταξύ 30 και 55 ετών και να έχετε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών σε έναν τομέα STEM.

Οι αιτήσεις ολοκληρώνονται στις 17 Σεπτεμβρίου για ένα πρόγραμμα που θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2022. Σύμφωνα με τη NASA, θα περιλαμβάνει αποζημίωση, χωρίς ακόμα να έχει γίνει σαφές το ποσό.

Οι υποψήφιοι που θα επιλεχθούν θα χρησιμοποιήσουν την εικονική πραγματικότητα για να προσομοιώσουν πραγματικές αποστολές, από τη συμμετοχή σε διαστημικούς περιπάτους έως τη δημιουργία εργαστηρίων για λύσεις πιθανών προβλημάτων κατά τη διάρκεια της αποστολής.

Οι δραστηριότητες θα περιλαμβάνουν επίσης καλλιέργειες σε ένα περιβάλλον που μοιάζει με τον Άρη που έχουν εν μέρει ως στόχο να κρατήσουν τους συμμετέχοντες απασχολημένους και παραγωγικούς, ενώ ζουν σε απομόνωση για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Για να συμμετάσχετε, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, να υποβάλλετε μια αίτηση και να απαντήσετε σε μια σειρά από ερωτήσεις. Εάν η αίτηση σας επιλεγεί, θα πρέπει στη συνέχεια να υποβληθείτε σε μια σειρά ιατρικών, ψυχολογικών και ψυχιατρικών αξιολογήσεων και εξετάσεων. Ο οργανισμός δέχεται αιτήσεις μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου 2021 στις 5:00 μ.μ. CDT.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις