Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επενδύσεις μεγάλων τραπεζών στην εταιρεία λογιστικού λογισμικού Freshbooks

Οι τράπεζες συνεργάζονται στενά με την εταιρεία για την ανάπτυξη του λογισμικού που βοηθά παγκοσμίως επιχειρήσεις με τα λογιστικά τους δεδομένα.

Η Barclays, η Bank of Montreal και η JPMorgan συμμετείχαν σε γύρο χρηματοδότησης ύψους 80,75 εκατ. δολαρίων για την εταιρεία λογιστικού λογισμικού cloud Freshbooks με έδρα το Τορόντο.

Η Freshbooks ιδρύθηκε το 2003 και έκτοτε έχει εξελιχθεί σε μια παγκόσμια πλατφόρμα λογιστικού λογισμικού για μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, η οποία έχει πάνω από 30 εκατ. χρήστες σε περισσότερες από 160 χώρες του κόσμου.

Η χρηματοδότηση ανεβάζει τη συνολική αποτίμηση της εταιρείας σε πάνω από 1 δισ. δολάρια. Τα νέα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις σε πωλήσεις και μάρκετινγκ, έρευνα και ανάπτυξη, καθώς και άλλες στρατηγικές εξαγορές.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν την επένδυση σε αγορές που ρυθμίζονται όλο και περισσότερο, την εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών στη διαχείριση των οικονομικών τους μέσω απλοποιημένων ροών εργασίας και την επικράτηση τους ως κυρίαρχοι για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη.

Ο Don Epperson, CEO της FreshBooks, δήλωσε ότι η χρηματοδότηση θα συμβάλλει στην αποστολή της εταιρείας να καταστήσει ψηφιακά δυνατή τη λειτουργία των μικρών επιχειρήσεων, αξιοποιώντας το κεφάλαιο προς όφελος τους ώστε να ενισχύσει τα ανταγωνιστικά διαφοροποιητικά στοιχεία της.

Ο Kester Keating, επικεφαλής των κύριων επενδύσεων στις ΗΠΑ στην Barclays, σχολίασε ότι μέσω αυτής της επένδυσης και της διαρκούς εμπορικής συνεργασίας της Barclaycard Payments με το FreshBooks, οι πελάτες ενθαρρύνονται να στηρίξουν αυτήν την αλλαγή, καθώς το λογισμικό της εταιρείας επωφελεί βαθύτερα τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις