Η Amazon θα παρακολουθεί το προσωπικό εξυπηρέτησης πελατών από τα κλικ τους!

Η εταιρεία θέλει να παρακολουθεί στενά τους υπαλλήλους της, αψηφώντας τους όρους προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με το καταστατικό της.

Σύμφωνα με το Vice, η Amazon θα παρακολουθεί εντατικά όσους εργάζονται στην εξυπηρέτηση πελατών μέσω των κινήσεων του πληκτρολογίου και του ποντικιού τους.

Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου σχεδιάζει να εφαρμόσει αυτήν την τεχνολογία για να επιβλέπει και να αποτρέπει τους δήθεν εργαζόμενους, τους απατεώνες και τους χάκερ από το να έχουν πρόσβαση σε εμπιστευτικά δεδομένα πελατών.

Στο παρελθόν, αρκετοί κακόβουλοι παράγοντες παρίσταναν τους υπαλλήλους εξυπηρέτησης πελατών της Amazon για να αποκτήσουν πρόσβαση σε προνομιακές πληροφορίες προσωπικού περιεχομένου.

Οι ομάδες ασφαλείας, οικονομικών και νομικών της Amazon έχουν συμφωνήσει να χρησιμοποιήσουν ένα σύστημα βιομετρικών στοιχείων συμπεριφοράς από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας BehavioSec.

Η χρήση αλγορίθμων στη δημιουργία ενός προφίλ εγγενούς δραστηριότητας του πληκτρολογίου και του ποντικιού ενός εργαζομένου θα καταστήσει εφικτό αυτό το εγχείρημα. Στη συνέχεια, θα επαληθεύει το “αποτύπωμα” του ατόμου, διασφαλίζοντας ότι πρόκειται όντως για το ίδιο άτομο που χρησιμοποιεί τη συσκευή του σε δεδομένη στιγμή.

Για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής, το σύστημα δε θα καταγράφει ποιες εφαρμογές ή ιστότοπους πληκτρολογούν ή επιλέγουν οι εργαζόμενοι και δε θα παρακολουθεί τις επικοινωνίες των εργαζομένων, αναφέρει η έκθεση.

Η μείωση, ωστόσο, των δυνατοτήτων ασφαλείας για τους υπαλλήλους εξυπηρέτησης πελατών που εργάζονται από το σπίτι λόγω COVID-19 και των περισσότερων θέσεων εργασίας τεχνικού προσωπικού που ανατίθενται σε ξένες χώρες με λιγότερο αυστηρά μέτρα ασφαλείας ανάγκασε την εταιρεία να επενδύσει σε άλλους τρόπους προστασίας.

“Η διατήρηση της ασφάλειας και του απορρήτου των δεδομένων των πελατών και των εργαζομένων είναι μεταξύ των υψηλότερων προτεραιοτήτων μας”, ανέφερε παρόλα αυτά στο Insider η Kelly Nantel, National Media Relations Director της Amazon.

Η Amazon έχει καταφύγει σε παρόμοιες τεχνικές επιτήρησης στις δραστηριότητες της. Πρόσφατα, η εταιρεία ζήτησε από τους οδηγούς διανομής της να υπογράψουν ότι συναινούν στην παρακολούθηση τους για λόγους αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα, εγκατέστησε AI-κάμερες στα φορτηγάκια των οδηγών της που θα έβλεπαν και θα βαθμολογούσαν την απόδοση των οδηγών κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, αναγκάζοντας πολλούς να βρουν τρόπους να δουλεύουν χωρίς να παρακολουθούνται.

Η Nantel επιμένει υποστηρίζοντας ότι οι νέοι τρόποι διασφάλισης των δεδομένων που σχετίζονται με τους πελάτες, σέβονται παράλληλα την ιδιωτικότητα των εργαζομένων, συμβαδίζοντας με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις