Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Robinhood: Πάνω από το 60% των συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα

Το κρυπτονόμισμα Dogecoin συνδέεται με αυξημένα έσοδα και κέρδη για την εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Η άνοδος των κρυπτονομισμάτων και των αποθεμάτων σε μετοχές “meme” βοήθησαν τη Robinhood να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις της Wall Street. Εν μέσω της συνεχούς μεταβλητότητας της αγοράς κρυπτονομισμάτων, οι τρεχούμενοι λογαριασμοί της Robinhood αυξήθηκαν σε ετήσια και τριμηνιαία βάση, με βάση την πρώτη τριμηνιαία έκθεση της εταιρείας.

H εταιρεία δήλωσε ότι τα έσοδα στο β’ τρίμηνο ήταν υπερδιπλάσια, τα οποία εκτοξεύθηκαν στα 565 εκατ. δολάρια, από τα 560 εκατ. δολάρια που αναμενόταν. Τα κέρδη του β’ τριμήνου από κρυπτονoμισματα εκτοξεύτηκαν στα 233 εκατ. δολάρια από το σύνολο των 451 εκατ. δολαρίων αναφορικά με τις συναλλαγές που έγιναν.

Πρόκειται για μια σημαντική αύξηση από τα 5 εκατ. δολάρια στις πωλήσεις που σχετίζονται με τις crypto-συναλλαγές, οι οποίες παρατηρήθηκαν πριν από ένα χρόνο. Κατά το ίδιο τρίμηνο, τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία ανήλθαν σε 102 δισ. δολάρια, από 33 δισ. δολάρια συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Αύξηση των λογαριασμών

Στο τέλος της περιόδου, οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες ανήλθαν επίσης σε 21,3 εκατ., περισσότεροι από τους 17,7 εκατ. το α’τρίμηνο του 2021. Οι καθαροί αθροιστικοί χρηματοδοτούμενοι λογαριασμοί ήταν 22,5 εκατομμύρια, έναντι 9,8 εκατομμυρίων πέρσι.

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι απώλειες λογαριασμών την περίοδο αυτή ήταν περίπου 900.000, από 600.000 το α’ τρίμηνο, αναφερόμενοι σε αυτούς που “οι λογαριασμοί τους ήταν προηγουμένως χρηματοδοτούμενοι λογαριασμοί και το υπόλοιπο τους (το οποίο μετράται ως η εύλογη αξία των περιουσιακών στοιχείων στο λογαριασμό του χρήστη μείον το ποσό που οφείλεται από το χρήστη) πέφτει σε ή κάτω από μηδέν δολάρια”.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι “για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, αναμένεται χαμηλότερη συναλλακτική δραστηριότητα σε όλο τον κλάδο που θα οδηγήσει σε λιγότερα έσοδα και σημαντικά μειωμένους νέους χρηματοδοτούμενους λογαριασμούς σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο”.

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε η διοίκηση της εταιρείας, φαίνεται ότι τα κέρδη από το 62% των συναλλαγών με κρυπτονομίσματα στο τρίμηνο συνδέονται με το Dogecoin, σε συσχετισμό με το 34% το α’ τρίμηνο του έτους. Για την ακρίβεια, το 63% των λογαριασμών συναλλάχτηκαν με κρυπτονομίσματα, σε σύγκριση με το 11% πέρσι.

Η διοίκηση της Robinhood αναγνώρισε τον ενδιαφέρον της κοινότητας που συναλλάσεται με κρυπτονομίσματα και για την πρόσβαση σε crypto wallets όπου η εταιρεία θα επιδιώξει να επεκταθεί στο άμεσο μέλλον.

Παρά τα εντυπωσιακά αυτά αποτελέσματα η μετοχή της εταιρείας σημείωσε απώλειες μια και στη περίπτωση που επιβραδυνθεί ο ρυθμός επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα οι επιπτώσεις στα έσοδα της εταιρείας θα είναι μεγάλες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις