Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Και Tesla Bot από τον Elon Musk

O Elon Musk φαίνεται ότι νικά τους φόβους του για την Τεχνητή Νοημοσύνη και τα ρομπότ.

Παρά τους φόβους του για την Τεχνητή Νοημοσύνη ο Elon Musk ανακοίνωσε το Tesla Bot, ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τα σχέδια περί Τεχνητής Νοημοσύνης της Tesla.

Η Tesla ασχολείται ήδη με το θέμα AI μέσω των συστημάτων αυτόματης οδήγησης Autopilot, στα οχήματα που κατασκευάζει, και θεωρείται ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα αυτόν.

Το Tesla Bot το αποκάλυψε ο ίδιος ο Elon Musk και προορίζεται να είναι φιλικό, και αρκετά αργό και αδύναμο ώστε να μπορούμε να το εξουδετερώσουμε σε περίπτωση που κάτι δεν  πηγαίνει καλά.

Το Tesla Bot θα λειτουργεί με ειδικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, παρεμφερές με αυτό που χρησιμοποιείται στα αυτοκίνητά της, και θα μπορεί να κάνει διάφορες επικίνδυνες και επαναλαμβανόμενες εργασίες για τον άνθρωπο και θα μπορεί περιηγηθεί στον κόσμο μας αυτόνομα. Ο Musk είπε ότι θα είναι σε θέση να εκτελέσει απλές χειρωνακτικές εντολές, να κουβαλήσει τα ψώνια αλλά και άλλες επαναλαμβανόμενες και ενδεχομένως επικίνδυνες εργασίες για τον άνθρωπο.

Ενώ ο Musk παρουσίασε μόνο μια εικόνα του ρομπότ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η εταιρεία έχει ήδη έτοιμες τις βασικές προδιαγραφές του ρομπότ: θα έχει ύψος 1,77 και βάρος  57 κιλά, χάρη στη χρήση ελαφρών υλικών για το σώμα του, με οθόνη για πρόσωπο που μπορεί να εμφανίσει διάφορες πληροφορίες και για να επικοινωνεί.

Το μηχάνημα θα είναι σε θέση να κινηθεί με τελική ταχύτητα 8 χλμ/ώρα, η οποία είναι λίγο ταχύτερη από τη μέση ανθρώπινη ταχύτητα βάδισης και θα έχει την ικανότητα να μεταφέρει φορτία έως και 20 κιλά.

Ο Musk δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να έχει έτοιμο ένα πρωτότυπο του Tesla Bot μέχρι το επόμενο έτος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις