Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Visa έδωσε 140.000 ευρώ για ένα “8bit” NFT

Τα τελευταία 60 έτη η Visa έχει δημιουργήσει μια μεγάλη συλλογή από ιστορικά αντικείμενα που σχετίζονται με το εμπόριο και τις πληρωμές.

Τα τελευταία 60 έτη η Visa έχει δημιουργήσει μια μεγάλη συλλογή από ιστορικά αντικείμενα που σχετίζονται με το εμπόριο και τις πληρωμές η οποία περιλαμβάνει και την πρώτη χάρτινη πιστωτική κάρτα! Πλέον έχει στη συλλογή της και το πρώτο NFT, το CryptoPunk #7610.

Προφανώς πρόκειται για μια συμβολική κίνηση αλλά το ποσό που καταβλήθηκε για το εικονιζόμενο NFT μόνο συμβολικό δεν είναι! Mια έφτασε τα 49,5 ether ή 141.000 ευρώ! H Visa πλήρωσε το ποσό σε Ethereum φυσικά ανταλλάσσοντας δολάρια και θα τοποθετήσει το NFT στη συλλογή της μια και δεν σκοπεύει να το μεταπωλήσει.

H CryptoPunk #7610

 

Μια κίνηση που προφανώς θέλει να δείξει ότι η Visa είναι και θα είναι αρκετά ενεργή στα CryptoWallets αλλά και ότι τα NFTs, όπως έχουμε αναφέρει, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επεκταθεί το ηλεκτρονικό εμπόριο και σε νέες αγορές με την μοναδικότητα που προσφέρει η τεχνολογία του Blockchain να είναι σημαντικό σημείο προσέλκυσης πελατών – συλλεκτών γύρω από ένα brand ή μέσα από τα εισιτήρια μιας εκδήλωσης για παράδειγμα.

Οι CryptoPunks είναι μια συλλογή από 10.000 avatar-Pixel Art και προσφέρονται προς πώληση στους απανταχού tech-συλλέκτες. Όπως προαναφέραμε τα NFTs πιστοποιούνται – αγοράζονται και πωλούνται σαν ένα οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι όπως για παράδειγμα το Metamask, μέσω του δημόσιου δικτύου Blockchain Ethereum.

Σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς μέσα στον Αύγουστο που διανύουμε έχουν ξοδευτεί για NFTs περίπου 1 δισ. δολάρια, ενώ όλο το 2020 δεν είχαν ξεπεράσει τα 100 εκατ. δολάρια! Κάτι που δείχνει ότι το θέμα NFTs είναι αυτή τη στιγμή μια τεράστια ευκαιρία για όσους επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον χώρο, ειδικά για τους ψηφιακούς καλλιτέχνες αρχικά.

Διαβάστε ακόμα:

V as in Metaverse: O κόσμος του Blockchain και των NFTs ήρθε πιο κοντά μας

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις