Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Oι επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα φέτος ξεπέρασαν αυτές των 3 τελευταίων ετών!

Τεράστια άνοδος σημειώνουν οι επενδύσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων συγκέντρωσαν 12,4 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος μέχρι στιγμής, περισσότερα δηλαδή από ό,τι τα τελευταία τρία χρόνια συνδυαστικά.

Το 2021 αποδείχθηκε ένα έτος ρεκόρ για επενδυτική δραστηριότητα στην αγορά κρυπτονομισμάτων, με έναν εντυπωσιακό αριθμό επιχειρηματικών κεφαλαίων να ρίχνουν χρήματα σε νεοσύστατες εταιρείες κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Block Arabia, οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων συγκέντρωσαν 12,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση της φέτος έως τώρα, περισσότερα δηλαδή από ό,τι τα τελευταία τρία χρόνια μαζί.

Η επενδυτική δραστηριότητα αυξήθηκε κατά 327% με αριθμό ρεκόρ επενδύσεων το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Τα στοιχεία του Crunchbase έδειξαν ότι κατά τη διάρκεια του 2018, οι νεοσύστατες εταιρείες κρυπτογράφησης συγκέντρωσαν 4 δις. δολάρια σε χρηματοδοτήσεις με το αθροιστικό ποσό χρηματοδότησης να φθάνει τα 7,9 δισ. δολάρια εκείνο το έτος. Ωστόσο, το 2019, η επενδυτική δραστηριότητα μειώθηκε, με τη συνολική αξία της επένδυσης να μειώνεται κατά 30% σε ετήσια βάση μόνο στα 2,8 δισ. δολάρια.

Αν και πέρυσι υπήρξε σημαντική επιβράδυνση της επενδυτικών κεφαλαίων που προκλήθηκε από την πανδημία του COVID-19, η συνολική αξία των επενδύσεων ήταν ακόμα υψηλότερη από ό,τι το 2019, δηλαδή στα 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Επίσης, μέχρι το τέλος του 4ου τριμήνου του 2020, το συνολικό ποσό χρηματοδότησης αυξήθηκε στα 14,3 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Ωστόσο, το 2021, υπήρξε μαζική προσέλευση επενδυτών σε αυτόν τον τομέα, με τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων να συγκεντρώνουν περισσότερα χρήματα από ποτέ στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Το πρώτο τρίμηνο, οι Startups που δραστηριοποιούνται στην αγορά κρυπτονομισμάτων άντλησαν περίπου 6,1 δισ. δολάρια, δηλαδή περισσότερα από ό, τι το 2019 και το 2020 μαζί.

Η έντονη επενδυτική δραστηριότητα συνεχίστηκε και στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, με τις εταιρείες να συγκεντρώνουν άλλα 3,6 δισ. δολάρια.

Από τον Ιούνιο, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτήν την αγορά άντλησαν άλλα 2,7 δισ. Δολάρια, με το συνολικό ποσό χρηματοδότησης να φτάνει στα 26,7 δισ. Δολάρια μόλις την περασμένη εβδομάδα, μια τεράστια αύξηση 327% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Οι Startups κρυπτονομισμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών συγκέντρωσαν 16,5 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή 50% περισσότερο από τις Ευρωπαϊκές και Ασιατικές εταιρείες συνδυαστικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις