Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Paypal προσφέρει αγοραπωλησίες κρυπτονομισμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η εταιρεία που ξεκίνησε πριν από περίπου 20 χρόνια, με 400 εκατ. πελάτες σε περισσότερες από 200 αγορές ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Paxos Trust Company για να διευκολύνει τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων στην πλατφόρμα της.

Οι Βρετανοί πελάτες της θα μπορούν λοιπόν να αγοράζουν και να πωλούν ψηφιακά νομίσματα Βitcoin, Ethereum, Litecoin και Bitcoin Cash με μόλις μία λίρα. Θα μπορούν επίσης να παρακολουθούν τις τιμές των κρυπτονομισμάτων σε πραγματικό χρόνο και να μαθαίνουν περισσότερα για το πως λειτουργούν τα κρυπτονομίσματα αλλά και τους πιθανούς κινδύνους. Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να χρηματοδοτήσουν τον λογαριασμό τους χρησιμοποιώντας τον τραπεζικό λογαριασμό ή τη χρεωστική τους κάρτα, χωρίς χρεώσεις για τις συναλλαγές crypto, αλλά με χρέωση προμήθειας για συναλλαγές και μετατροπές νομισμάτων.

Παρόμοιες υπηρεσίες προσφέρει και η Revolut μέσω του App της αλλά και άλλες fintechs.

“Η πανδημία έχει επιταχύνει την ανάγκη για ψηφιακή αλλαγή και καινοτόμες λύσεις σε όλους τους τομείς της ζωής μας, όπως η ψηφιοποίηση των χρημάτων και μεγαλύτερη υιοθέτηση ψηφιακών οικονομικών υπηρεσιών. H PayPal έχει τώρα μια «μοναδική ευκαιρία» καθώς και μια «ευθύνη» να φέρει τα κρυπτονομίσματα στους πελάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία στοχεύει να κάνει συνεργασίες σε όλο τον κόσμο και “να συμβάλει ουσιαστικά στη διαμόρφωση του ρόλου που θα παίξουν τα ψηφιακά νομίσματα στο μέλλον της παγκόσμιας χρηματοδότησης και του εμπορίου.”, δήλωσε ο Jose Fernandez da Ponte, αντιπρόεδρος της PayPal και Γενικός Διευθυντής Blockchain, Crypto and Digital Currencies.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η PayPal Ventures – το Venture Capital Fund της PayPal – έχει επενδύσει σε πολλές νεοσύστατες εταιρείες blockchain και κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των PaxosTRM Labs, TaxBit και Talos. Η Paxos μάλιστα συγκέντρωσε πρόσφατα 300 εκατ. δολάρια στον 4ο γύρο χρηματοδότησης.

Η Paypal “ρίχνει” 9 εκατομμύρια στη βρετανική Fintech Modulr

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις