Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η βρετανική εταιρεία λογισμικού Monolith AI σηκώνει 9,9 εκατομμύρια ευρώ στον Α’ γύρο χρηματοδότησης

Έχει δημιουργήσει ένα εργαλείο ΑΙ που βοηθά τους μηχανικούς να αναλύσουν καλύτερα και γρηγορότερα τα δεδομένα και να φτιάξουν βέλτιστα προϊόντα.

Η Monolith AI, μια εταιρεία λογισμικού Τεχνητής Νοημοσύνης, ανακοίνωσε χρηματοδότηση Α γύρου ύψους 9,9 εκατομμυρίων ευρώ, αυξάνοντας τa συνολικ;a της κεφάλαιa σε περίπου 12,3 εκατομμύρια ευρώ. Του γύρου ηγήθηκε το αμερικανικό VC Insight Partners, με τους υφιστάμενους επενδυτές Pentech και Touchstone να υποστηρίζουν τον γύρο. Επίσης συμμετείχαν ο ιδρυτής των Formula E και Extreme E, Alejandro Agag, ο Apex Black και οι Stanford Angels του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Monolith AI ιδρύθηκε το 2016 και σκοπός της είναι να εκδημοκρατίσει τη μηχανική μάθηση για την ανάπτυξη προϊόντων, δημιουργώντας ένα δωρεάν λογισμικό που δίνει σε κάθε μηχανικό τη δυνατότητα να κατανοεί, να προβλέπει και να βελτιστοποιεί τα προϊόντα πολύ γρηγορότερα χρησιμοποιώντας αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης. Η επένδυση θα επιτρέψει στην Monolith AI να αυξήσει τη διεθνή βάση πελατών της και να συνεχίσει να αναπτύσσει την πρωτοποριακή 3D τεχνολογία μηχανικής μάθησης, η οποία επιταχύνει την ανάπτυξη προϊόντων.

“Η ανάλυση των δεδομένων για τη λήψη αποφάσεων είναι μια περίπλοκη αλλά απαραίτητη πρόκληση για οργανισμούς κατασκευών. Οι μηχανικοί κατανοούν τα δεδομένα, είναι ενσωματωμένοι στην επιχείρηση και έχουν το κατάλληλο ένστικτο για να γνωρίζουν γιατί επεξεργάζονται και διαμορφώνουν δεδομένα. Ο εκδημοκρατισμός του Al, ενισχύοντας τους μηχανικούς ώστε να είναι αυτάρκεις στην κατασκευή και την ανάπτυξη λύσεων Al, τους βοηθά να προωθήσουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό πιο αποτελεσματικά από άλλες διαθέσιμες λύσεις.”, σχολίασε ο Dr Richard Ahlfeld, CEO και ιδρυτής της Monolith AI.

“Είτε μιλάμε για αεροσκάφη, αυτοκινούμενα, ηλεκτρονικά ή οποιοδήποτε άλλο μηχανικό προϊόν, οι μηχανικοί λαμβάνουν αποφάσεις με υψηλό αντίκτυπο που οδηγούν σε έσοδα, χαμηλότερα κόστη, ασφάλεια και βιωσιμότητα. Ο Richard και η ομάδα της Monolith έχουν δημιουργήσει μια απίστευτη προσφορά που επιτρέπει στους μηχανικούς να μάθουν από δεδομένα από όλη τη φάση ανάπτυξης του προϊόντος και να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις νωρίτερα στη διαδικασία. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε στενά με την εταιρεία καθώς συνεχίζει να αναπτύσσεται.”, δήλωσε ο Josh Fredberg, Διευθύνων Σύμβουλος της Insight Partners που θα μπει στο διοικητικό συμβούλιο.

Η Monolith AI ιδρύθηκε από τον Dr. Richard Alhfeld μετά από χρόνια έρευνας σε κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου Stanford και του Imperial College London και με προγράμματα συνεργασίας με τη NASA και τη Rolls-Royce. Η επιχείρηση συνεργάζεται επίσης με πελάτες όπως η BMW, η Honda, η BAE Systems και η Siemens.

Διαβάστε ακόμα:

Χρηματοδότηση 32 εκατ. δολαρίων από την Insight Partners για την ελληνοκυπριακή LearnWorlds

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις