Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι χρήστες των mobile wallets θα φτάσουν το 1,7 δις το 2023!

Ανοδική πορεία προβλέπεται τόσο για τη χρήση όσο και για την αξία των mobile συναλλαγών πληρωμής.

Ο κλάδος των mobile wallets συνεχίζει να ανθεί, με περισσότερους ανθρώπους από ποτέ να επιλέγουν τις υπηρεσίες πληρωμών μέσω κινητού ως έναν ασφαλέστερο και πιο βολικό τρόπο διαχείρισης χρημάτων. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η BlockArabia.com, η αξία των συναλλαγών στον τομέα των πληρωμών μέσω κινητών POS αναμένεται να φτάσει τα 2,48 τρις δολάρια το 2021, μια τεράστια αύξηση 481 δισ. δολαρίων σε ένα χρόνο.

Η παγκόσμια βιομηχανία κινητών πορτοφολιών θα συνεχίσει να αυξάνεται κατά 20% ετησίως, η ευρωπαϊκή αγορά θα εκτιναχθεί κατά 67% έως το 2023

Η παγκόσμια στροφή προς μια κοινωνία χωρίς μετρητά δημιούργησε έναν τεράστιο χώρο για τα κινητά πορτοφόλια. Τα τελευταία χρόνια, έγιναν πολύ δημοφιλή μεταξύ των τεχνολογικά έμπειρων καταναλωτών στις ανεπτυγμένες χώρες. Επίσης, παρείχαν πρόσβαση σε ηλεκτρονικές συναλλαγές για εκατοντάδες εκατομμύρια άτομα σε αγορές που δε διαθέτουν τραπεζικό σύστημα.

Ωστόσο, καθώς οι άνθρωποι άρχισαν να αμφισβητούν την ασφάλεια της χρήσης χαρτονομισμάτων εν μέσω της πανδημίας λόγω COVID-19, ολόκληρος ο τομέας γνώρισε πρωτοφανή ανάπτυξη. Η έρευνα της Statista έδειξε ότι η αξία των συναλλαγών στον τομέα των πληρωμών μέσω κινητών POS αυξήθηκε κατά 67% πέρυσι, από 1,19 τρισ. δολάρια σε πάνω από 2 τρισ. δολάρια.

Το 2021, ολόκληρη η αγορά αναμένεται να αυξηθεί κατά επιπλέον 24% και να φθάσει σε αξία σχεδόν τα 2,5 τρισ. δολάρια. Επιπλέον, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι πληρωμές μέσω mobile wallet προβλέπεται να συνεχίσουν να αυξάνονται κατά μέσο όρο 20% ετησίως τα επόμενα χρόνια και να φτάσουν τα 3,51 τρισ. δολάρια μέχρι το 2023.

Αν και η αγορά κινητών πορτοφολιών κυριαρχείται γενικά από τις ασιατικές χώρες, με αιχμή του δόρατος την Κίνα ως παγκόσμιο ηγέτη, άλλες περιοχές προβλέπεται να γνωρίσουν πολύ μεγαλύτερη ανάπτυξη. Μέχρι το 2023, η ασιατική αγορά κινητών πορτοφολιών θα αυξηθεί κατά 29% και θα φτάσει σε αξία τα 1,91 τρισ. δολάρια, από 1,47 τρισ. δολάρια φέτος.

Ως δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή, η Βόρεια Αμερική πρόκειται να σημειώσει αύξηση 50% κατά την περίοδο αυτή, με την αξία των συναλλαγών να εκτοξεύεται από 503,2 δισ. δολάρια το 2021 σε 758,6 δισ. δολάρια το 2023.

Ωστόσο, η Ευρώπη, με κορυφαία αγορά το Ηνωμένο Βασίλειο, αναμένεται να έχει ακόμη πιο εντυπωσιακή ανάπτυξη της αγοράς. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι οι πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων στις ευρωπαϊκές χώρες προβλέπεται να εκτοξευθούν κατά 67% στα 590,4 δισ. δολάρια το 2023, σε σύγκριση με 352,9 δισ. δολάρια το 2021.

Πάνω από 1,7 δισ. άνθρωποι θα χρησιμοποιούν κινητά πορτοφόλια έως το 2023 με ποσοστό διείσδυσης 22,3%

Η έρευνα της Statista έδειξε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που χρησιμοποιούν κινητά πορτοφόλια για να κάνουν πληρωμές εντάθηκε επίσης από τότε που ξέσπασε η πανδημία και δεν αποκλείεται να συνεχίσει να αυξάνεται σταδιακά τα επόμενα χρόνια.

Το 2021, ο αριθμός των χρηστών στον τομέα των πληρωμών μέσω κινητών POS προβλέπεται να φτάσει τα 1,48 δισ., με ποσοστό διείσδυσης 19,7% σε παγκόσμιο επίπεδο. Σχεδόν τα 2/3 των χρηστών mobile wallet, ή 1,1 δισ., προέρχονται από χώρες της Ασίας. Η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική ακολουθούν με 135,5 δισ. και 80,1 δισ. χρήστες, αντίστοιχα.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι ο αριθμός των χρηστών θα ξεπεράσει τα 1,7 δισ. τα επόμενα δύο χρόνια, με το ποσοστό διείσδυσης να αγγίζει το 22,3%. Και πάλι, η πλειοψηφία αναμένεται να είναι από ασιατικές χώρες, δηλαδή περίπου 1,24 δισ., με το εντυπωσιακό ποσοστό διείσδυσης της τάξης του 27,6%. Τέλος, οι αγορές της Ευρώπης και της Β. Αμερικής προβλέπεται να φτάσουν τα 161 εκατ. και 98,7 εκατ. χρήστες μέχρι το 2023, αναλόγως.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις