Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Biome Makers: Χρηματοδότηση 15 εκατ. δολαρίων για την πιο έξυπνη και βιώσιμη διαχείριση του εδάφους

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε από τους Adrian Ferrero and Dr. Alberto Acedo το 2015, προωθεί βιώσιμες γεωργικές πρακτικές με εργαλεία που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει δύο λύσεις, το BeCrop και το Gheom, για την ανάλυση του εδάφους και τη βιώσιμη καλλιέργειά του, απαντώντας έτσι σε ζωτικά προβλήματα του γεωργικού κλάδου. Μέχρι τώρα η γεωργία βασιζόταν σε προϊόντα και λύσεις με βάση τη χημεία και όχι τη βιολογία και έτσι οι γεωργοί και οι γεωπόνοι δεν είχαν ποτέ πρόσβαση στο είδος των ζωτικών δεδομένων που απαιτούνται για τη λάβουν αποφάσεις για τις καλλιέργειες με βάση τις λειτουργίες του εδάφους. Η πρόσβαση αυτή θεωρείται αναγκαία λόγω της αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού που οδηγεί με τη σειρά του στην αύξηση της ζήτησης για τρόφιμα και προϊόντα. 

Η Biome Makers έχει γίνει η εταιρεία που εμπιστεύεται η παγκόσμια αγροτική κοινότητα, ενισχύοντας τη γεωργία να ενστερνιστεί λύσεις σε ένα επόμενο επίπεδο. Η εταιρεία έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην Ευρώπη και την Κεντρική Αμερική και σχεδιάζει να επεκτείνει τη λειτουργία της στη Νότια Αμερική, την Ασία, την Αυστραλία και σε μεγάλο μέρος της Αφρικής, όπου έχει ήδη δημιουργηθεί ένα σημαντικό αποτύπωμα της εταιρείας.

“Αποστολή μας είναι να αποκαταστήσουμε την υγεία και τη γονιμότητα του εδάφους και να αναπτύξουμε έναν πιο βιώσιμο και σεβαστό τρόπο για τη γεωργία”, λέει ο Adrian Ferrero, συνιδρυτής και CEO της Biome Makers.

“Η Biome Makers δημιούργησε μια πραγματικά καινοτόμο προσφορά, η οποία προέρχεται από τη βαθιά τεχνογνωσία και το πάθος των ιδρυτών να εργάζονται στη γεωργία και την υγεία του εδάφους”, δήλωσε από την πλευρά του ο Banafsheh Fathieh, επικεφαλής της Americas Investments στην Prosus Ventures.

“Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την ικανότητά της Biome Makers που αναπτύσσει και λανσάρει με επιτυχία νέα και καινοτόμα προϊόντα και τη εντυπωσιακή υποδοχή στην παγκόσμια αγορά για τις λύσεις της, δηλώνει ο Beatriz González, ιδρυτής και CEO της Seaya Ventures.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις