Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η on-demand πλατφόρμα παραγωγής μουσικής Musiversal συγκεντρώνει 1,36 εκατ. ευρώ

Η εταιρεία εξασφαλίζει σταθερό εισόδημα σε μουσικούς παραγωγούς που εργάζονται κατ' οίκον.

Η Musiversal, με έδρα τη Λισαβόνα, συγκέντρωσε 1,36 εκατ. ευρώ σε ένα γύρο χρηματοδότησης, στον οποίο ηγήθηκε η Shilling. Στον ίδιο γύρο συμμετείχαν και οι υφιστάμενοι επενδυτές LC Ventures, REDangels και Best Horizon. Εκτός από τη χρηματοδότηση VC, η Musiversal επωφελήθηκε επίσης από 310.000 ευρώ που δόθηκαν μέσω του προγράμματος “Πορτογαλία 2020”, μιας πρωτοβουλίας της FEDER.

Στόχος της υπηρεσίας είναι να θέσει τη δημιουργική δύναμη και την ποιότητα των μουσικών του στούντιο στα μέσα κάθε τραγουδοποιού, χωρίς στούντιο και σε ένα κλάσμα της τιμής. Το κεφάλαιο αναμένεται να τροφοδοτήσει την περαιτέρω ανάπτυξη με απώτερο στόχο τον τετραπλασιασμό των χρηστών. Μέχρι σήμερα, η πλατφόρμα έχει λάβει 2,51 εκατ. ευρώ.

Ενώ η πανδημία απέκλειε τους μουσικούς από τις ζωντανές εμφανίσεις και τις ηχογραφήσεις στο στούντιο, η Musiversal πρότεινε αναλυτικά μια λύση με χρέωση μέσω μηνιαίας συνδρομής, συγκεκριμένα η Startup παρέχει μια αγορά για μουσικούς, παραγωγούς και ηχολήπτες να εργαστούν πάνω στο μουσικό κομμάτι, αλλά από το σπίτι.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, η Musiversal κάνει το αδιανόητο στη μουσική βιομηχανία, στην πραγματικότητα δηλαδή επιμελείται μια σταθερή ομάδα μουσικών στούντιο και τους πληρώνει με επαναλαμβανόμενα μηνιαία έσοδα. Εν ολίγοις, η Musiversal παρέχει μια σταθερή ροή εισοδήματος στα μέλη μιας βιομηχανίας όπου σταθερό και εισόδημα πολύ σπάνια συνυπάρχουν στην ίδια πρόταση.

Οι ηχογραφήσεις μεταξύ όλων των μουσικών γίνονται μέσω live stream, και είναι διαθέσιμες στον συνθέτη για λήψη εντός 24 ωρών. Τα πρότυπα της Musiversal απαιτούν ελάχιστη ταχύτητα 30mb upload/download, μολονότι εγείρονται απορίες για το πώς αντιμετωπίζεται η καθυστέρηση, ιδίως με τους πλέον on staff μουσικούς που είναι διασκορπισμένοι σε διάφορες περιοχές του κόσμου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις