Οι εφαρμογές γνωριμιών Match και Bumble φτιάχνουν ταμείο αρωγής για υπαλλήλους μετά το νόμο κατά των αμβλώσεων του Τέξας

Γνωστά dating apps παίρνουν θέση κατά του νομοσχεδίου του Τέξας, στηρίζοντας έμπρακτα όσους επηρεάζονται από τον περιορισμό που θέτει.

Οι εταιρείες που βρίσκονται πίσω από τις μεγαλύτερες εφαρμογές γνωριμιών στις ΗΠΑ αντιδρούν στον περιοριστικό νόμο του Τέξας για τις εκτρώσεις. Ο νόμος απαγορεύει τις περισσότερες αμβλώσεις μετά την 6η εβδομάδα κύησης, αρκετά πριν καν πολλές γυναίκες ανακαλύψουν ότι είναι έγκυες, και θα αρχίσει να εφαρμόζεται αυτήν την εβδομάδα, ενώ το Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε να αναστείλει την ισχύ του.

Η Bumble, με έδρα το Όστιν, δήλωσε ότι δημιουργεί ένα ταμείο ανακούφισης που υποστηρίζει άτομα που αναζητούν αμβλώσεις στην πολιτεία. Η εταιρεία δήλωσε ότι η Bumble ιδρύθηκε και καθοδηγείται από γυναίκες, σημειώνοντας ότι από την πρώτη ημέρα τάσσονται μαζί με τις πιο ευάλωτες ομάδες.

Διαβεβαίωσε ακόμη μέσω tweet ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της ενάντια σε οπισθοδρομικούς νόμους όπως το #SB8, δηλαδή η νομοθεσία που υπογράφτηκε τον Μάιο από τον Ρεπουμπλικάνο κυβερνήτη του Τέξας Greg Abbott. Εκπρόσωπος της Bumble αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει περαιτέρω.

Η CEO της Match Group, Shar Dubey ανακοίνωσε επίσης σε υπόμνημα προς τους υπαλλήλους ότι θα δημιουργήσει προσωπικά ένα ταμείο για την υποστήριξη των εργαζομένων και των εξαρτώμενων μελών τους που εδρεύουν στο Τέξας και χρειάζονται περίθαλψη εκτός της πολιτείας, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο CNBC.

Η Match, με βάση το Ντάλας, κατέχει μια πλειάδα εταιρειών γνωριμιών, συμπεριλαμβανομένης της ομώνυμης εφαρμογής Match μαζί με τις Hinge, Tinder και OKCupid. H Dubey πρόσθεσε ότι παρόλο που η εταιρεία γενικά δεν τοποθετείται σχετικά με πολιτικά ζητήματα, η ίδια ως γυναίκα δε μπορούσε να σιωπήσει απέναντι σε κάτι τέτοιο.

Η διευθύνουσα σύμβουλος συμπλήρωσε ότι όλοι οφείλουν να αναγνωρίσουν την επικινδυνότητα αυτού του εξαιρετικά τιμωρητικού χαρακτήρα και άδικου νόμου, ο οποίος δεν εξαιρεί ούτε τα θύματα βιασμού ή αιμομιξίας, μιλώντας τέλος για μεγάλο πισωγύρισμα στα δικαιώματα των γυναικών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις