Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

TSP Ventures: Το VC που επένδυσε σε ελληνική καινοτόμο Startup

Άλλη μια διεθνής εταιρεία VC εμπιστεύεται το όραμα μιας ελληνικής Startup. Ο λόγος για την TSP Ventures που όπως ανακοινώθηκε χθες επένδυσε στην ελληνική Perceptual Robotics που καινοτομεί στον χώρο κατασκευής drones και αποτελείται από εξειδικευμένους επαγγελματίες με τεχνογνωσία στη ρομποτική παρακολούθησης υποδομών δικτύων.

Η εταιρεία, με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο, ξεκίνησε επενδύοντας στις εταιρείες και τους ιδρυτές της βοηθώντας τους να αναπτυχθούν, δίνοντας κεφάλαια και συμβουλές επιχειρηματικού, οικονομικού και στρατηγικού χαρακτήρα. Η εταιρεία στοχεύει στην εξέλιξη των επιχειρήσεων στις οποίες επενδύει και εγγυάται αξιόπιστα τις πιθανότητες επιτυχίας τους, τις οποίες εργάζεται να αυξήσει.

Χαρακτηριστική γραμμή της αποτελεί η προτίμηση σε εταιρείες που δεν είναι απλά κερδοσκοπικές αλλά εργάζονται παράλληλα για το κοινό καλό ως προς το περιβάλλον και τη βελτίωση των συνθηκών του, καθώς και τους ανθρώπους. Στο χαρτοφυλάκιο της περιλαμβάνονται οι εξής: Dondo, White space, Load sure, HiiROC, FURO systems, isec. Πρόκειται για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τεχνολογικό τομέα, όπως insutech, clean energy, e-mobility και κυβερνοασφάλεια.

Ο Chris Smith, Διευθύνων Σύμβουλος της TSP Ventures δήλωσε σχετικά με το παραπάνω βήμα: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετέχουμε στην ομάδα της Perceptual Robotics. Η αποστολή της εταιρείας που είναι να μειώσει το κόστος και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα στην αγορά επιθεώρησης ανεμογεννητριών, βοηθά ολόκληρη τη βιομηχανία αιολικής ενέργειας να γίνει πιο αποτελεσματική και οικονομικά αποδοτική.

Στο TSP Ventures μας αρέσουν οι τεχνολογίες που μπορούν να συμβάλουν στην επιτάχυνση της μετάβασης σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και σε ένα βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη μας. Ανυπομονούμε να υποστηρίξουμε τον Κώστα Καραχάλιο (Διευθύνων Σύμβουλο της Perceptual Robotics) και την υπόλοιπη ομάδα καθώς θα διευρύνουν τις διεθνείς τους δραστηριότητες.”

Επισημαίνεται ότι η νεοσύστατη επιχείρηση ιδρύθηκε στο Μπρίστολ το 2016 και απέκτησε θυγατρική στην Αθήνα το 2019, όταν και είχε λάβει 600 χιλ. ευρώ από την Metavallon VC, διευρύνοντας έτσι την εξυπηρέτηση που παρέχουν σε όλη την Ευρώπη και εξειδικεύοντας την εκμάθηση μηχανών, την ανάπτυξη cloud και διαδικτύου, την ανίχνευση σφαλμάτων και την πτήση UAV. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις