Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ΟΒΙ: Δυναμικό “παρών” στη ΔΕΘ με την έρευνα και την καινοτομία σε πρώτο πλάνο

Η φετινή διοργάνωση της 85ης ΔΕΘ είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς θα σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση όλων των παραγωγικών κλάδων και είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα, με κεντρικό θεματικό άξονά της το Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της χώρας, με την ευκαιρία και της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ) συμμετέχει και φέτος στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την πρώτη Covid Free έκθεση με φυσική παρουσία της Ευρώπης, στο stand 6 του Περιπτέρου 7.

Η φετινή διοργάνωση της 85ης ΔΕΘ είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς θα σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση όλων των παραγωγικών κλάδων και είναι αφιερωμένη στην Ελλάδα, με κεντρικό θεματικό άξονά της το Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της χώρας, με την ευκαιρία και της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΟΒΙ στην έκθεση, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 13.00-15:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Καινοτομία και Ανάπτυξη από Αξιοποίηση Επιτευγμάτων της Έρευνας στην Ελλάδα», στον χώρο εκδηλώσεων του Περιπτέρου 7.

Η εκδήλωση στοχεύει στην ενημέρωση για την προστασία της Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στην Ελλάδα, την εμπορική αξιοποίησή της, τις δυνατότητες ενίσχυσης της καινοτομίας στη χώρα μας, την παρουσίαση των δράσεων της Ελληνικής Ακαδημίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΕΑΒΙ) καθώς και τις δυνατότητες επιχειρηματικής δραστηριότητας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ, Παναγιώτης Κανελλόπουλος.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Καθηγητής του Εργαστηρίου Χημικής και Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας, του Τμήματος Χημείας στο ΑΠΘ, Θοδωρής Καραπάντσιος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης επισυνάπτεται.

Στελέχη του ΟΒΙ θα παραβρίσκονται καθ΄ όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ στο Περίπτερο 7, Stand 6 τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Street Events του ΟΒΙ στο πλαίσιο του Προγράμματος Authenticities «Θεσσαλονίκη Πόλη Αυθεντική»

Στο πλαίσιο του Authenticity Θεσσαλονίκη, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να διασκεδάσουν στα μουσικά street events που έχει προγραμματίσει ο ΟΒΙ σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Με live μουσική, τον DJ Stelio Gala και με τη διανομή ενημερωτικού υλικού και αναμνηστικών δώρων, η Θεσσαλονίκη συντηρεί τον παλμό της «Αυθεντικής Πόλης» προβάλλοντας το μήνυμα «Το αυθεντικό είναι αιώνιο». Ο ΟΒΙ, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τη συνεργασία τους με σκοπό την ευαισθητοποίηση των δημοτών και επισκεπτών της πόλης σε θέματα που αφορούν στην καταπολέμηση του παραεμπορίου, την καλλιέργεια κουλτούρας αγοράς αποκλειστικά αυθεντικών προϊόντων, τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας καθώς και τη συμβολή όλων στην προστασία της Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Η συμμετοχή της Θεσσαλονίκης στο Πρόγραμμα Authenticities θα ενισχύσει την προσπάθεια πάταξης των αρνητικών επιπτώσεων της παραποίησης/απομίμησης στα εμπορεύματα και τις υπηρεσίες προκειμένου να προστατευθούν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και η ευρωπαϊκή οικονομία.

Πρόγραμμα μουσικών street events στην πλατεία Αριστοτέλους:

Δευτέρα, 13.9.21, 12.00 – 14.00 Live μουσική

Τρίτη, 14.9.21, 12.00 – 14.00 DJ Stelios Gala

Παρασκευή, 17.9.21, 20.00 – 22.00 DJ Stelios Gala

Σάββατο, 18.9.21, 12.00 – 14.00 DJ Stelios Gala

Ανανέωση Συμφώνου Συνεργασίας με ΕΒΕΘ

Από την έναρξη λειτουργίας του Περιφερειακού Γραφείου του ΟΒΙ στη συμπρωτεύουσα, υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον συνεργασίας από την πλευρά του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και έχουν οργανωθεί ενημερωτικές εκδηλώσεις και workshops για τα Μέλη του.

Προκειμένου να μεγιστοποιηθούν οι δυνατότητες δικτύωσης και ανάπτυξης συνεργασιών στην Περιφέρεια, ο ΟΒΙ θα ανανεώσει τη συνεργασία του με το ΕΒΕΘ κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις