Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι 8 ομάδες που πέρασαν στην τελική φάση του Viva Nest – an IDEA in Fintech

Οκτώ επιχειρηματικές ομάδες προκρίθηκαν στην τελική φάση του 6μηνου προγράμματος ψηφιακής καινοτομίας και νέας επιχειρηματικότητας, που αποτελεί την πρώτη πρωτοβουλία του Viva Nest και εντάσσεται στη σειρά ανοικτής καινοτομίας IDEA (Ιnnovation Design and Entrepreneurial Action) του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ACEin) του ΟΠΑ.

  • Cloudeplo: Πλατφόρμα που διευκολύνει τη δημιουργία cluster σε IAAS provider, όπως η Amazon ή το Azure, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για εφαρμογές big data analysis.
  • HENRY E-LAWYER: Προσωπικός «συμβολαιογράφος» που διευκολύνει το χρήστη στη διαδικασία υλοποίησης και διαχείρισης συμφωνιών (contracts) συνδυάζοντας τις τεχνολογίες του Βlockchain και των Βot.
  • Induce: Mobile εφαρμογή η οποία επιβραβεύει τους χρήστες για την παρουσία τους σε συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος (Points of Interest). Tα σημεία αυτά μπορεί να είναι καταστήματα, πάρκα, παραλίες, μουσεία κ.α.
  • NewKidsOnTheBlockchain: Crowdsourcing & equity crowdfunding πλατφόρμα για χρηματοδότηση & παραγωγή ψηφιακών αγαθών (digital assets). Η πρώτη υλοποίηση θα είναι στον χώρο της μουσικής.
  • Pitchstor: Marketplace που φιλοξενεί εταιρείες, επιχειρηματίες, start-ups, επιχειρηματικές ιδέες, και επενδυτές σε διεθνές επίπεδο με στόχο τη δικτύωση, την ανταλλαγή απόψεων και την πιθανή εύρεση συνεργασιών.
  • Plustic: Ηλεκτρονικό πορτοφόλι με έμφαση στην κοινωνικότητα και τις έξυπνες αγορές. Ο χρήστης προμηθεύεται δωροκάρτες με έξτρα bonus αγορών και μπορεί είτε να τις κρατήσει για προσωπική χρήση, είτε να τις στείλει σε άλλους χρήστες.
  • Supermarketnow: Online πλατφόρμα για supermarket η οποία εισάγει την έννοια του προσωπικού βοηθού αγοράς, ο οποίος ψωνίζει για λογαριασμό του καταναλωτή, πηγαίνοντας τα ψώνια στην πόρτα του, στο χρόνο που εκείνος ορίζει.
  • Veem: Πλατφόρμα επιβράβευσης της υγιεινής ζωής και καθημερινής άσκησης. Οι χρήστες της εφαρμογής μετατρέπουν άμεσα τις υγιεινές τους συνήθειες σε πόντους, τους οποίους εξαργυρώνουν σε προσφορές για αγαθά και υπηρεσίες, μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος

Η επιλογή έγινε μέσα από 15 ομάδες (αρχικά 21) οι οποίες επί ένα μήνα υποστηρίχτηκαν από το ACEin και τoν Όμιλο Viva με ενημερωτικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, mentoring και παροχή συμβουλών από experts. H αξιολόγησή τους έγινε από στελέχη των διοργανωτών και υψηλόβαθμα στελέχη των εταιριών-συνεργατών του προγράμματος (Eurobank, Entersoft, Eurolife ERB, Lamda Development, Mastercard, Metro / Mymarket, Microsoft).

Οι ομάδες που προκρίθηκαν θα φιλοξενηθούν στον ειδικό χώρο του επιταχυντή Viva Nest, στα νέα γραφεία της Viva στο Μαρούσι, προκειμένου να συνεχίσουν την ανάπτυξη των προϊόντων τους, με την υποστήριξη μεντόρων, καθώς και την τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη του Ομίλου Viva.

Οι ομάδες που θα διακριθούν στο τέλος του Προγράμματος, εκτός από την τεχνική υποστήριξη από τους διοργανωτές και τα χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 20.000 Ευρώ, προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ι.Σ. Λάτση, θα έχουν την ευκαιρία να είναι υποψήφιοι για εμπορική ή / και επιχειρηματική συνεργασία με τον Όμιλο Viva και τις συνεργαζόμενες εταιρείες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις