Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Sharelock συγκεντρώνει 4 εκατ. για την ασφάλεια στο soft mobility

Οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης υιοθετούνται από όλο και πιο πολλούς με την εταιρεία να εγγυάται την ασφάλεια των μέσων.

Η Sharelock, με έδρα το Παρίσι, άντλησε 4 εκατ. ευρώ σε ένα γύρο χρηματοδότησης για ένα νέο επίπεδο ασφαλούς στάθμευσης στο soft mobility. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την επιτάχυνση της παραγωγής των λουκέτων που διαθέτει, καθώς και για την πρόσληψη νέων μελών της ομάδας.

Συζητώντας το σκεπτικό της εταιρείας, ο συνιδρυτής της νεοφυούς επιχείρησης Nicolas Louvet εξηγεί ότι η στάθμευση βρίσκεται στο επίκεντρο του συστήματος ποδηλάτων, επειδή τα ποδήλατα παραμένουν ακίνητα για πάνω από το 95% του χρόνου.

Σύμφωνα με μελέτες, η επίλυση του ζητήματος του ασφαλούς parking σε μεγάλη κλίμακα θα διπλασιάσει το μερίδιο από τα ποδήλατα. Πρόκειται για μια πραγματική ευκαιρία που θα έχει μαζικό αντίκτυπο στις πόλεις.

Όπως κάνοντας κράτηση ενός ποδηλάτου, σκούτερ ή αυτοκινήτου, έτσι και η Sharelock λειτουργεί με την ίδια προϋπόθεση, τη χρήση μιας εφαρμογής, την πρόσβαση στο προϊόν, και την αξιοποίηση του.

Η κλειδαριά θα ανιχνεύει και θα ειδοποιεί τους χρήστες για τυχόν βανδαλισμό ή απόπειρα κλοπής, και σε περίπτωση αποδεδειγμένης κλοπής, η νεοσύστατη εταιρεία θα αποδεσμεύσει αυτόματα μια επιστροφή 200 ευρώ εντός 48 ωρών μέσω ενός ενσωματωμένου ασφαλιστικού συνεργάτη.

Και είναι η ασφαλιστική οπτική γωνία όπου η πραγματική ανάπτυξη της Sharelock μπαίνει εδώ στο παιχνίδι. Μέσω της συλλογής δεδομένων χρηστών, η εταιρεία μπορεί στη συνέχεια να προσφέρει στους συνεργάτες της, δηλαδή σε πόλεις, φορείς κινητής τηλεφωνίας κ.λπ. μια ροή πολύτιμων αριθμών και στοιχείων.

Αυτά τα δεδομένα θα είναι το κλειδί για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και χαρακτηριστικών, συμπεριλαμβανομένων τόσο στοιχείων όπως εργαλεία βελτιστοποίησης ταξιδιών, μέχρι και την ανάπτυξη ασφαλιστικών προϊόντων.

Η εταιρεία αναφέρει ότι εργάζεται ήδη σκληρά για την ανάπτυξη και την εφαρμογή των δικών της καινοτομιών και λύσεων στον ασφαλιστικό τομέα. Η αρχική χρηματοδότηση της Sharelock χορηγήθηκε μέσω της Breega και της Banque des Territoires (CDC).

Από την έναρξη της πανδημίας, η χρήση ποδηλάτων στις πόλεις έχει αυξηθεί σημαντικά. Η εύρεση ενός χώρου για στάθμευση του ποδηλάτου με ασφάλεια, ωστόσο, εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση. Οι παροχές της Sharelock αντιμετωπίζουν αυτό το ζήτημα προσφέροντας στις πόλεις μια απλή, βολική και εντελώς δωρεάν λύση.

Επιπλέον, χάρη στα δεδομένα κινητικότητας που συλλέγονται μέσω της εφαρμογής του, το Sharelock θα επιτρέψει στις πόλεις να κατανοήσουν και να χαρτογραφήσουν καλύτερα τις ανάγκες των κατοίκων τους, σύμφωνα με τον François Paulus της Breega.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις