Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Orange τα δίνει όλα για το mobile banking

Πρόκειται για στρατηγική βιομηχανικής και γεωγραφικής ανάπτυξης μιας τράπεζας εγγενώς σχεδιασμένης να είναι προσβάσιμη σε όλους και να χρησιμοποιείται μέσω κινητού τηλεφώνου.

Ο φορέας τηλεπικοινωνιών Orange ενισχύει τη δέσμευση του στο mobile banking με αύξηση κεφαλαίου ύψους 250 εκατ. ευρώ στην Orange Bank και την εξαγορά του εταίρου του στον τομέα της τραπεζικής ασφάλισης Groupama. 

Με 1,6 εκατ. πελάτες στη Γαλλία και την Ισπανία, η Orange Bank είναι πλέον μία από τις πέντε μεγαλύτερες νεοσύστατες τράπεζες στη Γαλλία μετρώντας ήδη τέσσερα χρόνια από τη δημιουργία του.  

Η τράπεζα ισχυρίζεται ότι κάθε μήνα προσθέτει πάνω από 40.000 νέους πελάτες, ενώ μέχρι το τέλος του 2021 πρόκειται να χορηγήσει δάνεια ύψους 1 δισ. ευρώ.  

Ενώ η πλειονότητα των Startup τραπεζών συνεχίζει να εφαρμόζει ένα μοντέλο δωρεάν χρήσης, πάνω από το 90% των νέων πελατών της Orange Bank εγγράφονται σε μια υπηρεσία με χρέωση. 

Η Orange υιοθετεί ένα μοντέλο προϊόντος που βασίζεται στη σύγκλιση τηλεπικοινωνιών και finance. Στη Γαλλία, βέβαια, η μέση δαπάνη ανά πελάτη που έχει επίσης εγγραφεί σε μια υπηρεσία πληρωμών της Orange Bank έχει διπλασιαστεί.  

Επιπλέον, για κάθε 100 πωλήσεις που συνδέονται με την κινητή τηλεφωνία, γίνονται 35 τραπεζικές πωλήσεις 

Στην Ισπανία, όμως, το ποσοστό αποχώρησης των πελατών της Orange που έχουν εγγραφεί στην προσφορά της Orange Bank μειώθηκε στο μισό. 

Αν και δεν είναι ακόμη κερδοφόρα, η Orange αναφέρει ότι η τράπεζα κινείται προς τον ισοσκελισμό εξόδων και εσόδων, χάρη στην αύξηση του καθαρού τραπεζικού εισοδήματος κατά 57% το πρώτο εξάμηνο του 2021 σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2020, και τη μείωση του κόστους διαχείρισης ανά πελάτη κατά 35% από το 2018. 

Η εταιρεία σκοπεύει να αναπτύξει το χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της μέσω συνεργασιών με fintechs. Μετά την εξαγορά της γαλλικής neobank Anytime στον τομέα των επαγγελματιών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την υπογραφή στρατηγικής συνεργασίας με την Younited για τις πιστώσεις, η Orange δηλώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία διαγωνισμού για νέες ασφαλιστικές προσφορές. 

Η αξία της συμφωνίας για την εξαγορά του 21,7% του μεριδίου της Groupama δεν έχει προς το παρόν γνωστοποιηθεί, αν και οι δύο θα διατηρήσουν εμπορική σχέση μέχρι το 2018. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις