Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τα κορυφαία πανεπιστήμια για blockchain σύμφωνα με το CoinDesk 2021

Η φετινή κατάταξη αξιολογεί 230 πανεπιστήμια διεθνώς, διευρύνοντας το δείγμα από τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ που ήταν μόνο στην πρώτη κατάταξη πανεπιστημίων πέρσι. 

Συνολικά, το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης βρίσκεται στην πρώτη θέση ως αποτέλεσμα των πολλαπλών ερευνητικών κέντρων blockchain, των συνεδρίων που διενεργούνται συχνά με θέμα το blockchain, των πολλών λεσχών blockchain, των εταιρικών συνεργασιών και του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών στην ψηφιακή χρηματοοικονομική τεχνολογία (fintech). 

Την Ασία στην πρώτη δεκάδα εκπροσωπούν επίσης το Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ, το Πανεπιστήμιο Tsinghua και το Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ. Το RMIT στη Μελβούρνη έρχεται δεύτερο, ενώ την Ευρώπη εκπροσωπούν το Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, το UCL και το ETH της Ζυρίχης. 

Στις κορυφαίες σχολές των ΗΠΑ είναι το Berkeley στην 3η θέση και το MIT στην 5η αντίστοιχα. Το Cornell, που ήταν δεύτερο πέρσι, βρίσκεται τώρα στην 17η θέση. Το Στάνφορντ, το οποίο κατέλαβε την 4η θέση το 2020, βρίσκεται τώρα στη 12η θέση.  

Το Χάρβαρντ, το οποίο ήταν 5ο πέρσι, βρίσκεται τώρα στην 49η θέση, γεγονός που αντανακλά τον ισχυρότερο ανταγωνισμό αυτή τη φορά, καθώς και το γεγονός ότι οι σχολές με ισχυρή φήμη γενικότερα δεν έχουν πάντα τις καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά στο blockchain. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις