Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η νορβηγική ρομποτική εταιρεία AutoStore έφτασε σε αποτίμηση τα 12 δισ.

Η νορβηγική εταιρεία ρομποτικής τεχνολογίας και λογισμικού AutoStore ανακοίνωσε το εύρος τιμών των μετοχών της ενόψει της εισαγωγής της στο Oslo Bors, υποδηλώνοντας μια αποτίμηση της εταιρείας στην αγορά μεταξύ 90 και 103 δισ. νορβηγικών κορωνών, δηλαδή γύρω στα 10,5 δισ. δολάρια με 12 δισ. δολάρια. 

Η AutoStore, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της αυτοματοποίησης αποθηκών και έχει εγκαταστήσει 20.000 ρομπότ σε πάνω από 35 χώρες, συγκαταλέγει μεταξύ των σημερινών ιδιοκτητών της τις Thomas H. Lee Partners LP, SoftBank και EQT AB. 

Η εταιρεία σκοπεύει να αντλήσει ακαθάριστα έσοδα ύψους περίπου 2,7 δισ. νορβηγικών κορώνων με την πώληση έως και 100 εκατ. νέων μετοχών στην τιμή μεταξύ 27 και 31 νορβηγικών κορώνων η κάθε μία, ενώ οι υφιστάμενοι μέτοχοι φέρουν υφιστάμενες μετοχές αξίας 10,8 δισ. με 12,8 δισ. νορβηγικών κορώνων. 

Επισημαίνεται ότι οι βασικοί επενδυτές, η Alecta Pensionsforsakring, η FIL Investments International, η Mawer Investment Management και η WCM Investment Management LLC έχουν δεσμευτεί να αποκτήσουν 200 εκατ. δολάρια στην προσφορά. 

Οι μετοχές της Autostore αναμένεται να ξεκινήσουν – υπό όρους – διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο του Όσλο στα τέλη Οκτωβρίου, ενώ η διαπραγμάτευση χωρίς όρους αναμένεται να ξεκινήσει περίπου στις 22 Οκτωβρίου. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις