Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Swile έγινε unicorn αντλώντας κεφάλαια ύψους 200 εκατ. δολαρίων

Η Swile άντλησε επιπλέον 200 εκατ. δολάρια σε μια αύξηση κεφαλαίου που υποστηρίζεται από την ιαπωνική Softbank. Την είδηση κοινοποίησε και ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανούελ Μακρόν. 

Η νέα αυτή προσθήκη θα αξιοποιηθεί με στόχο την επέκταση των δραστηριοτήτων της τετραετούς Startup διεθνώς και πέρα από τις υπηρεσίες εταιρικών παροχών, σύμφωνα με τη γαλλική Startup. 

Μέσω αυτής της αύξησης κεφαλαίου, η Swile, η οποία παρέχει ηλεκτρονικά κουπόνια γεύματος και άλλες παροχές στους εργαζομένους εταιρειών όπως η Carrefour, η Spotify και η Airbnb, εντάχθηκε στις αυξανόμενες τάξεις των τεχνολογικών μονόκερων ή νεοσύστατων επιχειρήσεων στη χώρα. 

Η εταιρεία, η οποία συγκαταλέγει ανάμεσα στους επενδυτές της τις EurazeoIndex Ventures και bpifrance, δήλωσε ακόμη ότι έχει κερδίσει μερίδιο 13% στην αγορά εταιρικών παροχών από την έναρξη λειτουργίας της στη νότια γαλλική περιφέρεια της Οξιτανίας. 

Η εταιρεία είχε ήδη συγκεντρώσει συνολικά 115 εκατ. ευρώ σε τρεις προηγούμενους γύρους χρηματοδότησης, όπως ανέφερε, ενώ σε αυτόν τον γύρο θα συμμετάσχει στο διοικητικό συμβούλιο και ο Michel Combes, πρόεδρος της Softbank International Group και πρώην πρόεδρος των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας Alcatel-Lucent και SFR-Numericable. 

Η Swile, η οποία κατέλαβε τη 2η θέση στον κατάλογο του LinkedIn France με τις πιο ελκυστικές νεοφυείς επιχειρήσεις από εργασιακή και επενδυτική άποψη το 2021, σχεδιάζει τέλος να διπλασιάσει το εργατικό δυναμικό της προσλαμβάνοντας 500 υπαλλήλους έως το τέλος του 2022 και σκοπεύει να κυκλοφορήσει σύντομα μια εφαρμογή δημιουργίας ομάδων και επικοινωνίας. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις