Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο δισεκατομμυριούχος CEO της Revolut άνοιξε family office στο Λονδίνο

Με το νέο αυτό επαγγελματικό βήμα που στην ουσία του διαχειρίζεται την περιουσία πλούσιων οικογενειών, ο ίδιος θα εκμεταλλευτεί το portfolio του από επενδυτικούς αγγέλους ελπίζοντας σε περισσότερα κέρδη για την fintech.

Ο Nik Storonsky, ιδρυτής της λονδρέζικης fintech Revolut, άνοιξε οικογενειακό γραφείο στο Λονδίνο, λίγους μήνες αφότου έγινε δισεκατομμυριούχος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος επιχειρηματίας εισήγαγε στις δραστηριότητες του το εν λόγω γραφείο τον περασμένο μήνα με την επωνυμία Storonsky Family. 

Με το νέο ταμείο ο Storonsky ενδέχεται να αρχίσει να επενδύει μέρος της περιουσίας του, η οποία εκτιμάται ότι ανέρχεται στα 7 δισ. δολάρια, σε τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις, έχοντας ήδη υποστηρίξει εταιρείες όπως η σουηδική Tink 

Στο παρελθόν, επιτυχημένοι ιδρυτές όπως ο Taavet Hinrikus της Wise και ο Guillaume Pousaz της Checkout.com έχουν ανοίξει αντίστοιχα οικογενειακά γραφεία για να κάνουν επαγγελματικές τις επενδύσεις τους σε αγγέλους. Ειδικότερα, ο Pousaz άνοιξε νωρίτερα μες στη χρονιά ένα οικογενειακό γραφείο με την ονομασία Zinal Growth, το οποίο διευθύνεται από την Ελβετία από έναν επαγγελματία VC. 

Δεν είναι ακόμη σαφές για ποιο λόγο ο Storonsky σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το οικογενειακό γραφείο ή σε τι θα επικεντρώσει τις επενδύσεις του, αλλά τα μόνα άτομα που συμμετέχουν σε αυτό είναι ο ίδιος και ο Tommaso Pace, γενικός σύμβουλος της Revolut. 

Μάλιστα, με βάση πηγές, ο Storonsky πρόκειται λογικά να χρησιμοποιήσει το οικογενειακό γραφείο για την επαγγελματοποίηση του χαρτοφυλακίου των επενδυτικών αγγέλων του. Εάν ο Storonsky αρχίσει να επενδύει πιο επιθετικά σε αγγέλους, θα μπορούσε να διοχετεύει εκατομμύρια από τον προσωπικό του πλούτο πίσω στο οικοσύστημα της τεχνολογίας. 

Η κατάθεση του οικογενειακού γραφείου έρχεται αφού ο Storonsky εξαργύρωσε μέρος της συμμετοχής του στην fintech των 33 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια ενός δευτερογενούς γύρου το καλοκαίρι. Ο Storonsky είχε ήδη ρευστοποιήσει αρκετά εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά κατά τη διάρκεια προηγούμενων πωλήσεων. 

Σπάνια, ο ίδιος συζητά για την περιουσία που απέκτησε σε δημόσιες συνεντεύξεις ή για το πως ελπίζει να την αξιοποιήσει αμφισβητώντας την έννοια της κληρονομιάς, ενώ η Revolut αρνήθηκε να σχολιάσει την νέα του επιχειρηματική κίνηση. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις