Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

X1 Card με υπογραφή Visa: Σε λίστα αναμονής 350.000 άτομα για την smart πιστωτική

Η κάρτα παρέχει την επιλογή πληρωμής με πόντους, ανώνυμα και με ένα κλικ σε μια σειρά από γνωστά brands και εταιρείες.

Η X1, η πιστωτική κάρτα για τους “ψηφιακούς ιθαγενείς” που ιδρύθηκε από πρώην στελέχη του Twitter, περνά από την ιδιωτική beta έκδοση σε μια λίστα αναμονής 350.000 ατόμων. Η εξαιρετικά λεπτή κάρτα X1 από ανοξείδωτο ατσάλι χρησιμοποιεί το τρέχον και το μελλοντικό εισόδημα αντί για τα πιστωτικά σκορ, με τα οποία μετριέται η πιστωτική αξία του καταναλωτή, για τον καθορισμό έξυπνων πιστωτικών ορίων.  

Η κάρτα επιτρέπει μια σειρά από συναλλαγές με κορυφαία brands και υπηρεσίες ταξιδιού, αγορών, tech και fitness προϊόντα, από NikeAdidas, Sephora μέχρι IkeaAirbnb, NintendoApple και άλλα πολλά, προσφέροντας πόντους ως εναλλακτική σαν τρόπο χρέωσης. Ανάλογα με το εισόδημα, θα υπολογίζονται και οι πόντοι που μπορεί να κερδίσει ο κάτοχος της κάρτας, με τους οποίους μπορεί να πληρώσει κανονικά.

Η ιδιόκτητη τεχνολογία της Startup επιτρέπει επίσης στους κατόχους καρτών να ακυρώνουν πληρωμές συνδρομών με ένα κλικ, να τερματίζουν αυτόματα δωρεάν δοκιμές, δημιουργώντας εικονικές κάρτες που θα έχουν ημερομηνία λήξης για εφάπαξ χρήση, να λαμβάνουν άμεσες ειδοποιήσεις για επιστροφές χρημάτων, να επισυνάπτουν αποδείξεις σε αγορές, καθώς και να ξοδεύουν ανώνυμα, χωρίς να χρειάζεται να αποκαλύπτουν τα προσωπικά τους στοιχεία. 

Η εταιρεία έχει προσελκύσει επενδύσεις από ορισμένα μεγάλα ονόματα της Silicon Valley, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Box, Aaron Levie, ο CEO της Affirm και συνιδρυτής της PayPal, Max Levchin και ο διευθύνων σύμβουλος της Yelp, Jeremy Stoppelman. 

Καθώς επεκτείνει την κάρτα στη λίστα αναμονής της, η X1 αναφέρει ότι σε μια εξάμηνη (πιλοτική) ιδιωτική beta φάση παρατηρήθηκε συμμετοχή στο ίδιο επίπεδο με το Robinhood, με τους χρήστες να ανοίγουν την εφαρμογή κατά μέσο όρο 10 φορές την ημέρα. 

Η εταιρεία υποσχέθηκε αρχικά έως και 5 φορές υψηλότερα πιστωτικά όρια από τις μέσες πιστωτικές κάρτες, αλλά σημειώνει ότι στη beta, τα όρια των πελατών της X1 είναι 7,5 φορές υψηλότερα. Μέσα σε 60 ημέρες από την κατοχή της κάρτας, το 45% των πελατών άρχισαν να χρησιμοποιούν την X1 για την πλειοψηφία των δαπανών τους. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις