Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η PayPal θα εξαγοράσει την “Buy now, Pay later” υπηρεσία Paidy

Η κορυφαία πλατφόρμα ψηφιακών πληρωμών PayPal, πρόκειται να εξαγοράσει την ιαπωνική υπηρεσία BNPL για να επεκτείνει την παρουσία της στις τοπικές αγορές.

Η PayPal θα εξαγοράσει την Paidy έναντι 2,7 δισ. δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο του 2021. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της PayPal, η Ιαπωνία είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρονικού εμπορίου παγκοσμίως, γεγονός που εξηγεί την κίνηση της εταιρείας. Η Paidy θα τη βοηθήσει έτσι να επεκτείνει τη σημασία, τη διανομή και τις δυνατότητες της στον εγχώριο τομέα online πληρωμών της Ιαπωνίας. 

Το Paidy είναι μια υπηρεσία πληρωμών που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές με έδρα την Ιαπωνία για να αγοράζουν πράγματα διαδικτυακά. Τους επιτρέπει να πληρώσουν τις αγορές τους αργότερα μέσω τραπεζικού εμβάσματος ή ενός πληρωτέου λογαριασμού που λαμβάνουν σε καταστήματα ψιλικών. 

Οι επιχειρήσεις προετοιμάζονται για περισσότερες πωλήσεις και μετατροπές 

Έρευνα που διεξήχθη από την ECC Koln σχετικά με τις ψηφιακές πληρωμές έδειξε ότι το 74,6% των καταναλωτών πιστεύει ότι η εμπειρία των online αγορών τους επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την διαδικασία πληρωμής του καταστήματος. 

Επιπλέον, πάνω από το 50% των ερωτηθέντων υποστήριξαν ότι είχαν ακυρώσει μια παραγγελία επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμη αποδεκτή μέθοδος πληρωμήςΣυνεπώς, η εκτενής υιοθέτηση της υπηρεσίας Buy Now, Pay Later από την PayPal θα αυξήσει τις μετατροπές πελατών για τους Ιάπωνες διαδικτυακούς εμπόρους.

Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη ότι το Paidy έχει ήδη έναν επιβλητικό αριθμό 6 εκατ. εγγεγραμμένων χρηστών, οι επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου αναμένεται να συνεργαστούν με την PayPal ώστε να προσεγγίσουν αυτή την “έτοιμη” αγορά. 

Προς το παρόν, η PayPal υπόσχεται ότι δεν θα χρεώνει τέλη καθυστέρησης για τις πληρωμές που παραλείπονται στο πλαίσιο του προγράμματος BNPL. Με την Paidy να εγγυάται στους επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της ότι θα λάβουν την αμοιβή των πωλήσεων τους για απλήρωτες αγορές, προβλέπεται να είναι μια win-win κατάσταση για όλους. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις