Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Space Hellas και Bluestream Solutions ανέλαβαν την ψηφιακή μετάβαση σε cloud της Ζενίθ

Οι δύο εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να μετασχηματίσουν τα συστήματα της Ζενίθ που δραστηριοποιείται στον χώρο της ενέργειας.

Οι εταιρείες Space Hellas και Bluestream Solutions ανέλαβαν, κατόπιν ανοικτού διαγωνισμού της ενεργειακής εταιρείας ZeniΘ, ένα σημαντικό έργο ψηφιακού μετασχηματισμού. Το έργο θεωρείται άμεσης προτεραιότητας και στρατηγικής σημασίας για τον οργανισμό. Σκοπός του εγχειρήματος είναι η παροχή υπηρεσιών μετάβασης σε υπολογιστικό νέφος (Cloud Migration to Microsoft Azure), σε 100 virtual machines.

Τα ψηφιακά αυτά μηχανήματα υποστηρίζουν τη λειτουργία όλων των βασικών συστημάτων της εταιρείας, όπως το CRM, τα συστήματα πληρωμών, το ERP, τα οποία βρίσκονταν κατά 90% σε τοπικό κέντρο δεδομένων, την ενσωμάτωση νέων συστημάτων και τεχνολογιών (system Integration), τη διαχείριση της cloud υποδομής (administration), την τεχνική υποστήριξη (support), καθώς και την επίβλεψη καλής και ασφαλούς λειτουργίας.

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια, η συνεργασία των δύο κορυφαίων παρόχων λύσεων Cloud της Microsoft στην Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, με προηγμένες πιστοποιήσεις στο αντικείμενο του έργου (Advanced Specializations) της Space Hellas και της BlueStream, εξασφαλίζει όχι μόνο την ομαλή και ασφαλή μετάβαση στο Cloud αλλά και την υλοποίηση πλήρους NOC (Network Operations Center) και SOC (Security Operations Center), δηλαδή τη λειτουργία ενός κέντρου παρακολούθησης και προστασίας των δεδομένων της εταιρείας, όλα αυτά με την παροχή SLA στους μικρότερους δυνατούς χρόνους.

Επισημαίνεται ότι η Space Hellas είναι ένας από τους μεγαλύτερους Direct Bill CSP συνεργάτες της Microsoft, η οποία πιστοποιείται από δύο Advanced Specializations σε «Windows Server and SQL Server Migration to Microsoft Azure», καθώς και «Linux and Open Source Databases Migration to Μicrosoft Azure», που την τοποθετούν στο οικοσύστημα των τεχνολογικά πιο προηγμένων συνεργατών της Microsoft, σε παγκόσμια κλίμακα. Με τις τεχνολογίες μετάβασης στο Μicrosoft Azure για Windows, SQL Server, Linux και Open Source Databases, η εταιρεία καλύπτει πλέον το σύνολο σχεδόν των workloads των πελατών της.

Από την πλευρά της, η BlueStream Solutions αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους συνεργάτες της Microsoft στην Ελλάδα. Η εταιρεία έχει διακριθεί στην κατηγορία “του πιο γρήγορα αναπτυσσόμενου συνεργάτη για Azure” το 2020, αποκτώντας το ‘Microsoft Azure  Advanced Specialization’ το 2021, ενώ μετρώντας πάνω από 25 έργα Azure cloud migration τα τελευταία 2 χρόνια, αντίστοιχα συμβόλαια operations & support με SLA’s, εργάζεται σταθερά για την ομαλή μετάβαση των πελατών της στο cloud.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις