Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Kitchenful αντλεί 1,9 εκατ. δολάρια για τον σχεδιασμό γευμάτων

Μεταξύ των επενδυτών που ηγήθηκαν στον γύρο χρηματοδότησης ήταν και το VentureFriends.

Η πανδημία έστρεψε μαζικά τους καταναλωτές σε κατά παραγγελία πακέτα γευμάτων που συνδυάζουν τόσο το delivery όσο και το μαγείρεμα στο σπίτι.

Η Startup Kitchenful από τη Γερμανία βλέποντας την τάση αυτή, επιτρέπει στους χρήστες της να δουν συνταγές από food bloggers και να φτιάξουν εξατομικευμένα προγράμματα φαγητού, προσαρμόζοντας τα στις προτιμήσεις και τις διατροφικές απαιτήσεις τους.

Παράλληλα, η εταιρεία προσπαθεί να θέσει προσιτές τιμές, ειδικότερα μετά το πέρασμα της από το πρόγραμμα Y Combinator Summer 2021, συγκεντρώνοντας πλέον νέα κεφάλαια ύψους 1,9 εκατ. δολαρίων από τις VentureFriends, Goodwater Capital και Jabbar Internet Group.

Στους προηγούμενους επενδυτές περιλαμβάνονται τόσο το Y Combinator όσο και άγγελοι όπως ο Valentin Stalf (συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της N26), ο Samih Toukan (συνιδρυτής της Souq), ο David Fischer (HighSnobiety), ο Maik Ludewig (MD της DurstExpress) και ο Victor Henning (συνιδρυτής της Mendeley).

Οι συνιδρυτές της νεοφυούς επιχείρησης, Chris Schiller, κάποτε αντιπρόεδρος του τμήματος προϊόντων της Hello Fresh και Christian Hartung, πρώην υπάλληλος της Rocket Internet, σχεδιάζουν με την πρόσφατη χρηματοδότηση που έλαβαν να επεκτείνουν τα επιχειρηματικά τους βήματα στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, με την νέα τους υπηρεσία με σκοπό να γίνουν το κορυφαίο brand για το μαγείρεμα στο σπίτι, αντιμετωπίζοντας τον ανταγωνιστή τους Lollipop.

Για τους ίδιους, η κατ’ οίκον μαγειρική οφείλει να είναι μια απλή, διασκεδαστική και προσωπική διαδικασία. Ωστόσο, πλέον το “τι θα φάμε” αποτελεί ένα πρόβλημα και τα ψώνια που προαπαιτούνται κοστίζουν χρόνο και ενέργεια σε εκατομμύρια ανθρώπους καθημερινά.

Ο Απόστολος Αποστολάκης, συνιδρυτής και συνεργάτης της VentureFriends, δήλωσε σχετικά πως το online παντοπωλείο αντιμετωπίζει μια τάση εμπορευματοποίησης των ίδιων των υπηρεσιών παράδοσης, γεγονός που ωθεί σε νέες ανάγκες, αλλά η Kitchenful φαίνεται ότι είναι πολλά υποσχόμενη στο χώρο του μαγειρέματος στο σπίτι, όπως ανέφερε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις