Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H еMAG Ventures επενδύει 1,5 εκατ. ευρώ στη Flip.ro

Η εταιρεία που εργάζεται στην αγορά κυκλικής οικονομίας στοχεύει με τα νέα κεφάλαια να επεκταθεί στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Η Flip.ro, η διαδικτυακή αγορά μεταχειρισμένων τηλεφώνων από τη Ρουμανία, έλαβε επένδυση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ από την eMAG Ventures, την CVC του ομίλου eMAG, ηγέτη της αγοράς ηλεκτρονικού εμπορίου στη ΖτΕ.   

Η GapMinder, ένα ταμείο VC που επενδύει σε ρουμανικές εταιρείες αλλά και της Κεντρικής – Ανατολικής Ευρώπης στο στάδιο Seed ή Series A, πούλησε τη συμμετοχή της στην Startup στην eMAG Ventures. Το VC έχει επενδύσει 150 χιλ. ευρώ στην Flip.ro σε δύο γύρους χρηματοδότησης, τον πρώτο μέσω του προγράμματος επιτάχυνσης Techaccelerator. 

Η eMAG Ventures εξαγόρασε το 42,26% των μετοχών της Flip.ro από τους μειοψηφικούς μετόχους έναντι άγνωστου ποσού. Αυτή είναι η τρίτη επένδυση για την Flip.ro, η οποία είχε προηγουμένως αντλήσει 370 χιλ. ευρώ σε χρηματοδότηση.  

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τους George Moroianu, Alin Luca και Alex Burghelia το 2019 και βοηθά τους πελάτες να πουλήσουν τα παλιά τους τηλέφωνα όπως και άλλους χρήστες στο να αποκτήσουν με ασφάλεια ελεγμένα προϊόντα.  

Ο Moroianu ανέφερε σε δελτίο τύπου ότι η ανάπτυξη του Flip.ro ξεπέρασε τις προσδοκίες της ομάδας, γεγονός που τους ενθαρρύνει να στοχεύουν ακόμα υψηλότερα. Πλέον η ομάδα επιδιώκει να επεκταθεί στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και να γίνει ένας από τους σημαντικούς παίκτες στον τομέα. 

Οι ιδρυτές της Flip.ro στοχεύουν σε κύκλο εργασιών 14 εκατ. ευρώ το 2021, μια εκθετική αύξηση από 2,5 εκατ. ευρώ το 2020. Παράλληλα, σχεδιάζουν να διπλασιάσουν την ομάδα τους σε 100 υπαλλήλους μέχρι το καλοκαίρι του 2022.  

Όσο για την πορεία της ρουμανικής νεοφυούς επιχείρησης αρχικών σταδίων, το ότι κατάφερε να αποδείξει τη σημασία και την κερδοφορία των επενδύσεων pre-seed, έγινε χάρη στο εταιρικό της δυναμικό και όραμα, όπως δήλωσε και ο Cristian Dascalu, συνιδρυτής του Techcelerator και εταίρος της GapMinder. 

Εκτός από τη χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, η Flip.ro μπορεί επίσης να λάβει τεχνογνωσία από την εμπειρία της eMAG στην επιτάχυνση τεχνολογικών επιχειρήσεων σε διεθνή κλίμακα.  

Τον Μάιο, ο Bogdan Axinia, CEO της eMAG Ventures, αποκάλυψε μάλιστα ότι η επενδυτική εταιρεία ενδιαφέρεται για τεχνολογικές επιχειρήσεις B2C με μοντέλο κυκλικής οικονομίας, επειδή αυτοί είναι οι τομείς της εξειδίκευσής της ενώ αναζητά λύσεις που μπορούν να βοηθήσουν την κύρια δραστηριότητα της, ώστε να προσφέρουν αξία στο οικοσύστημα, τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζόμενους. 

Ο Dan Mihaescu, ιδρυτικός εταίρος της GapMinder Venture Partners, από την πλευρά του σχολίασε ότι μέσω αυτής της συνεργασίας η Flip.ro έχει τη δυνατότητα να μετατραπεί σε μια πολύ μεγάλη εταιρεία σε μόλις δύο ή τρία χρόνια. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις