Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ODX Accelerator: Πάνω από 100 εκατ. δολάρια για την επόμενη γενιά παγκόσμιων ιδρυτών

Το πρόγραμμα παρέχει πλήρη πρόσβαση σε συνεργαζόμενους φορείς - επενδυτές και προοπτικές ανάπτυξης της Startup χάρη στη δικτύωση του.

Αποστολή της On Deck είναι να επεκτείνει την παγκόσμια οικονομία των Startups. Για την ακρίβεια, ο επιταχυντής βοηθά τους ιδρυτές να ξεκινήσουν και να επεκτείνουν εταιρείες, να βρουν θέσεις εργασίας, επενδύοντας στην καριέρα.  

Παρόλο που σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας ξεκίνησαν ως νεοσύστατες επιχειρήσεις, οι περισσότερες από αυτές έχουν μερικώς ή κακώς διαμορφωμένες ιδρυτικές ομάδες, εκ των οποίων πολλές δεν βγαίνουν καν από τη γραμμή εκκίνησης. 

Αυτό συμβαίνει επειδή οι ιδρυτές τους δεν είχαν το κεφάλαιο και την πρόσβαση σε συγκεκριμένους πελάτες ή συνεργάτες, δηλαδή μια κοινότητα από πίσω για να κάνουν το άλμα.  

Η χαμένη αυτή ευκαιρία και το ανθρώπινο δυναμικό που δεν αξιοποιείται κοστίζει περίπου ένα τρις δολάρια για την κοινωνία.  

Γι’ αυτό το λόγο, η On Deck ανακοίνωσε το ODX, ένα ταμείο άνω των 100 εκατ. δολαρίων που υποστηρίζεται από την κοινότητα, για την επιτάχυνση του επόμενου κύματος παγκόσμιων ιδρυτών. 

Πώς λειτουργεί 

Το On Deck είναι ένα μέρος για να ξεκινήσει κανείς το ιδρυτικό ταξίδι της εταιρείας του, στο οποίο προστίθεται ένα κεφάλαιο σε συνδυασμό με μια δομημένη υποστήριξη και περισσότερους πόρους. 

Το κεφάλαιο αυτό έχει δύο μορφές, με το ODX – προσαρμοσμένο στην πορεία κάθε ιδρυτή – να επενδύει 125.000 δολάρια για το 7% και να ορίζει για κάθε ομάδα έναν εξειδικευμένο συνεργάτη Build Partner ώστε να τους βοηθήσει να δημιουργήσουν ένα σχέδιο, να επικεντρωθούν σε αυτό και να περιηγηθούν στο δίκτυο On Deck κατά τη διάρκεια του προγράμματος. 

Επίσης, υπάρχουν τα Runway Grants – έως και 25.000 δολάρια διαθέσιμα σε διάστημα 3-6 μηνών για “εξερευνητές” που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “ODF”, προκειμένου να παρέχουν περαιτέρω υποστήριξη σε προσωπικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της οικοδόμησης προσέγγισης γύρω από μια ιδέα. 

Το κεφάλαιο βρίσκεται γενικότερα στο επίκεντρο της κοινότητας, επιτρέποντας σε εκατοντάδες μέλη του On Deck να επενδύσουν, να μπουν στο παιχνίδι και να συμβάλλουν στην επέκταση της παγκόσμιας οικονομίας των νεοφυών επιχειρήσεων.  

Από το 2016, άλλωστε, μέσω του On Deck έχει χτιστεί μια διεθνής κοινότητα που εστιάζει στους ιδρυτές (founders). Τα τελευταία δύο χρόνια δημιουργήθηκε έτσι ένα δίκτυο προγραμμάτων, όπου τα πιο ικανά άτομα που εργάζονται στον χώρο της τεχνολογίας πηγαίνουν για να ξεκινήσουν, να διευρύνουν ή να ενταχθούν σε εταιρείες και να επενδύσουν επαγγελματικά σε συνεργασία με ομόλογους τους. 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να αξιοποιήσουν όλα τα παραπάνω για να συγκεντρώσουν κεφάλαια, να προσλάβουν εργασιακό δυναμικό και να επεκταθούν ως Startups.

Ειδικότερα, στο On Deck δεν υπάρχει απλώς ένας συνεργάτης κατηγορίας Talent, αλλά χιλιάδες φορείς με τους οποίους μπορούν να συνδεθούν μέσω της Αγοράς Talent, όπως στην εβδομαδιαία Ημέρα Επίδειξης Ταλέντου, όπου εταιρείες όπως η Spora κάνουν ήδη σημαντικές προσλήψεις.  

Αντίστοιχα, οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συγκεντρώσουν χρήματα στον επόμενο γύρο χρηματοδότησης, εκτός από συνεργάτη στην άντληση κεφαλαίων που θα βοηθά στην Demo Day, θα δίνεται διαρκώς είσοδος σε μερικούς από τους καλύτερους αγγέλους και επενδυτές στον κόσμο μέσω προγραμμάτων όπως το On Deck Angels και το ODVC 

Τέλος, σε όλο το On Deck θα υπάρχουν σύμβουλοι, πρώιμοι χρήστες και πελάτες στη διάθεση των νεοεισερχόμενων, πολλοί από τους οποίους έχουν ήδη κάποια συμμετοχή στο παιχνίδι χάρη στην επιτυχία που σημειώνουν, μέσω των επενδύσεών τους στο κοινοτικό ταμείο ODX.   

Περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμα και τη συμμετοχή εδώ 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις