eMag… Ο ανταγωνιστής του Skroutz

Η eMag έρχεται στην Ελλάδα και αναζητά επιχειρήσεις που θα προωθήσουν εξάγοντας τα προϊόντα τους στην πλατφόρμα της.

Η ρουμάνικη εταιρεία online αγοράς eMag ανακοίνωσε την έναρξη δράσης της στην Ελλάδα, μέσω του International Marketplace Director της εταιρείας, Δ. Σιδερίδη. Ο ίδιος γνωστοποίησε επίσης το ενδιαφέρον της εταιρείας να συνεργαστεί με ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να εξάγουν τα προϊόντα τους στο ηλεκτρονικό εμπόριο της Ρουμανίας. Σε αρχική φάση, θα αναζητηθούν επιχειρηματικοί φορείς από Αττική και Θεσσαλονίκη. 

Πρόκειται για μια σημαντική είδηση ειδικότερα για το άνοιγμα που μπορούν να πραγματοποιήσουν οι εγχώριες επιχειρήσεις που εκδηλώνουν μια τάση εξωστρέφειας. Το ότι η Ρουμανία βρίσκεται στην 10η θέση στις εξαγωγές, την καθιστά ήδη βασικό εξαγωγικό στόχο για την Ελλάδα.  

Αντίστοιχα, η χώρα μας έχει ένα ιστορικό επενδύσεων στην Ρουμανία όπου λειτουργούν περίπου 8.000 καταγεγραμμένες επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων, εκ των οποίων όμως μόνο οι 1.500 είναι ενεργές. Σε κάθε περίπτωση, τα ελληνικά προϊόντα μπορούν να προωθηθούν στη ρουμάνικη αγορά χάρη και στις ευνοϊκές σχέσεις των δύο κρατών. 

Επισημαίνεται ότι η eMag είναι μέρος του ομίλου Prosus N.V., ο οποίος ανήκει στον Naspers και αποτελεί τον μεγαλύτερο οργανισμό ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ευρώπη μετά την Amazon και την Alibaba. Συγκεκριμένα, στην Prosus N.V., στα συμφέροντα της οποίας περιλαμβάνεται και η γερμανική Delivery Hero, βρίσκονται επίσης τα efood και deliveras.gr καθώς και η Startup Instashop. 

Μέχρι στιγμής, η eMag δραστηριοποιείται σε Βουλγαρία, Ουγγαρία, Γερμανία και Πολωνία, ως market leader κατέχοντας το 25% της αγοράς στις δύο πρώτες χώρες και το 50% στη Ρουμανία από όπου ξεκίνησε, επιδιώκοντας να συνεχίσει την πορεία αυτή και αλλού.  

Οι κατηγορίες προϊόντων που εξάγει είναι τα ηλεκτρονικά είδη (Η/Υ, τηλέφωνα κ.α.), ηλεκτρικά είδη (ψυγεία, πλυντήρια κ.α.), βιντεοπαιχνίδια, παιχνίδια, τυποποιημένα τρόφιμα, είδη ένδυσης, αθλητικά είδη, καλλυντικά, είδη σπιτιού και είδη αυτοκινήτου. 

Η συνεργασία που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει με εγχώριες επιχειρήσεις αφορούν σε μεταφορά των προϊόντων τους στη Ρουμανία και στην πώληση τους στην πλατφόρμα που διαθέτει, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Same day Courier, η οποία ξεκίνησε επίσης να εργάζεται στην Ελλάδα έπειτα από συμπράξεις με ελληνικές εταιρείες ταχυμεταφορών, ενώ παράλληλα το αρχικό hub συλλογής θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.  

Η eMag στοχεύει αρχικά σε επιχειρήσεις που εδράζονται τόσο στην συμπρωτεύουσα όσο και στην Αθήνα και τον Πειραιά, σκεπτόμενη να επεκταθεί και στην υπόλοιπη ελληνική επικράτεια.  

Η εταιρεία προσφέρει για αυτόν τον σκοπό στους Έλληνες εμπόρους που θα συνεργαστούν μαζί της μια σειρά από δωρεάν υπηρεσίες όπως λογαριασμό Seller, εξειδικευμένο Business Development Manager για τουλάχιστον 4 μήνες από εξειδικευμένη ομάδα που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα για αυτό το πρόγραμμα, μετάφραση του περιεχομένου όλων των προϊόντων του seller από τα ελληνικά στα ρουμανικά, εξυπηρέτηση πελατών στα ρουμανικά για τον χειρισμό τυχόν ερωτήσεων ή απαιτήσεων από τους Ρουμάνους πελάτες, και όλα αυτά χωρίς μηνιαία πάγια ή άλλα κρυφά έξοδα. 

Ο έμπορος θα χρειαστεί μόνο να πληρώσει, ανά πώληση, την παράδοση σε 72 ώρες – και 48 ανάλογα για Βουκουρέστι και τις μεγάλες πόλεις της Ρουμανίας – από την αποθήκη του seller στην Ελλάδα, οπουδήποτε στη Ρουμανία στον πελάτη ή στα locker της eMag.  

Προϋπόθεση για να συνάψουν συμφωνία συνεργασίας με την εταιρεία είναι οι επιχειρήσεις να έχουν e-shop και άρα να είναι εξοικειωμένες με αυτόν τον τρόπο πώλησης και λειτουργίας σε μια online πλατφόρμα. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις