Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η FemTec Health μετασχηματίζει την υγειονομική περίθαλψη των γυναικών με την BiomeAI

Πρόκειται για μια πλατφόρμα που παρέχει προσωποποιημένα δεδομένα και ανάλυση, συνδυάζοντας μια διαδραστική υγειονομική περίθαλψη και εξατομικευμένα προϊόντα.

Ο Δρ. Κίμων Αγγελίδης, ιδρυτής έξι κορυφαίων εταιρειών υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένης της EosHealth που μετονομάστηκε σε Livongo, ανακοίνωσε την ίδρυση της FemTec Health, μιας healthtech εταιρείας για θέματα υγείας και ομορφιάς που απευθύνεται σε γυναίκες, με σκοπό να μεταμορφώσει τη συνολική τους εμπειρία στην υγειονομική φροντίδα.  

Κατά την έναρξη λειτουργίας της, η εταιρεία έχει πάνω από 10 εκατ. μέλη, δύο κλινικές δοκιμές σε εξέλιξη, μια ομάδα άνω των 150 ατόμων και μια τράπεζα γυναικών στην ηγεσία, μεταξύ τους τις Δρ. Kimberly Capone, Επικεφαλής Επιστημονικός Σύμβουλος (πρώην Johnson & Johnson), και Δρ. Laura Clapper, Διευθύνων Σύμβουλος Λειτουργίας (πρώην Cigna, CVS-Aetna). 

Από τον Μάιο του 2020, ο Αγγελίδης και η ομάδα του έχουν φτιάξει μια πλατφόρμα, συνδυάζοντας προϊόντα, υπηρεσίες και αναλύσεις δεδομένων, για τη δημιουργία ενός νέου προτύπου για τις γυναίκες.   

Η FemTec Health χτίζει την πλατφόρμα και την υποδομή ανάλυσης δεδομένων για να φιλοξενήσει προϊόντα και υπηρεσίες ευρέος φάσματος για κάθε γυναίκα, σε κάθε στάδιο της ζωής της. Η BiomeAI™ μηχανή χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και deep machine learning για να μεταφράσει καταναλωτικά, γενετικά, μικροβιωματικά και βιομετρικά δεδομένα στην παροχή ολιστικής υγειονομικής περίθαλψης εξατομικευμένης για κάθε γυναίκα. 

Στις υπηρεσίες περιλαμβάνονται οι συνδρομές σε προϊόντα ομορφιάς Birchbox και Mira Beauty, το πρώτο παγκόσμιο κατάστημα και συνεργατική βιβλιοθήκη ομορφιάς στον κόσμο. Η FemTec Health εξαγόρασε επίσης το Liquid Grids, μια πλατφόρμα κοινωνικού μάρκετινγκ για τον κλάδο της υγείας που έχει πάνω από 1,5 εκατ. μέλη, για να προωθήσει την ανάπτυξη της γυναικείας κοινότητας.   

Σύντομα, η FemTec Health θα ανακοινώσει την διάθεση της εταιρείας στους καταναλωτές, συμπεριλαμβανομένης της επαναλειτουργίας του Birchbox, προκειμένου να επεκταθεί πέρα από τα καταναλωτικά προϊόντα ομορφιάς σε επιμελημένα εξατομικευμένα προϊόντα για το δέρμα και την υγεία, μέσω της πλατφόρμας BiomeAI™. 

Η υγεία των γυναικών υπό-εκπροσωπείται εδώ και πάρα πολύ καιρό και δεν έχει ερευνηθεί επαρκώς, ενώ συχνά οι γυναίκες δεν ξέρουν πού να απευθυνθούν ή ποια προϊόντα να επιλέξουν που μπορεί να βοηθήσουν, γεγονός που καθιστά ορισμένες παροχές αναγκαίες έστω και ψηφιακά. 

Εδώ έρχεται η ενιαία και συντονισμένη πλατφόρμα της FemTec Health, παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες και επιστημονικά τεκμηριωμένα προϊόντα αποτελεσματικά για τις γυναίκες σε όλα τα στάδια της ζωής τους.  

Στους επενδυτές VC και μετόχους περιλαμβάνονται οι Longmont Capital, Ithaca LifeSciences, Unilever Ventures, Shiseido, e.Ventures, Viking Global και Trinity Capital με πάνω από 38 εκατ. δολάρια να έχουν συγκεντρωθεί μέχρι σήμερα. Επιπλέον, σύντομα θα ανακοινωθούν στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες υγείας και ευεξίας.  

Αποστολή της εταιρείας είναι να φέρει επανάσταση στον κλάδο της γυναικείας υγείας και ομορφιάς μέσα από σχετικές εξαγορές. Στόχος είναι ένα ολοκληρωμένο μοντέλο σχεδιασμένο ειδικά για τις γυναίκες, κατανοώντας πραγματικά τις ανάγκες τους στο κομμάτι της υγείας.  

Στη συνέχεια, σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν τις έξυπνες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η προγνωστική ανάλυση για να μεταφράσουν τα δεδομένα σε εφαρμόσιμα αποτελέσματα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Δρ. Αγγελίδης, Εκτελεστικός Πρόεδρος και CEO της επιχείρησης.  

Η πλατφόρμα μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τομείς ειδικής φροντίδας, ευεξίας και πρόληψης, καθώς και της σεξουαλικής ευεξίας, της αναπαραγωγικής και ψυχικής υγείας, της χρόνιας περίθαλψης και όχι μόνο.  

Η BiomeAI™ βασίζεται άλλωστε σε σύγχρονες γονιδιωματικές και ψηφιακές τεχνολογίες που δίνουν τη δυνατότητα στις γυναίκες να αναλάβουν τον έλεγχο της υγείας τους καθ’όλη τη διάρκεια της ζωής τους, με βάση το ατομικό τους προφίλ υγείας, ανέφερε ο Δρ. Αγγελίδης.  

Επισημαίνεται ότι από το 2014, ο κλάδος Femtech έχει προσελκύσει περίπου 1 δισ. δολάρια σε χρηματοδότηση με την υγεία των γυναικών να έχει ήδη εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο πελατοκεντρικές αγορές ψηφιακής υγείας.  

Οι προσφορές προϊόντων και υπηρεσιών της FemTec Health έχουν πολλαπλά κανάλια που βασίζονται σε ένα άμεσο προς τον καταναλωτή, ένα συνδρομητικό μοντέλο και ένα business-to-business που περιλαμβάνει μεγάλους εργοδότες, ασφαλιστές υγείας και συνεργάτες. 

Ο ίδιος ο Δρ. Αγγελίδης, έχει δεκαετίες εμπειρίας σε θέματα υγείας, ευεξίας, business-to-business και καταναλωτικών προϊόντων, έχοντας ιδρύσει προηγουμένως την EosHealth, την Vivante Health, την DiabetesAmerica, ένα δίκτυο κέντρων διαβήτη που πρωτοστάτησε στις συνδυασμένες πληρωμές, στα μοντέλα κινδύνου των παρόχων και στην πρώτη εξ αποστάσεως παρακολούθηση των ασθενών, και την mAbGen, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας για τον καρκίνο. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις