Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Mastercard αποκτά την CipherTrace για να ενισχύσει τις crypto συναλλαγές

Η τελευταία επένδυση βοηθά την εταιρεία να επιταχύνει και να επεκτείνει τη στρατηγική που σχετίζεται με την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Η Mastercard θα επεκτείνει τις δυνατότητες της στον τομέα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, εξαγοράζοντας την CipherTrace, μιας κορυφαίας εταιρείας πληροφοριών για crypto που διαχειρίζεται πάνω από 900 κρυπτονομίσματα. 

Καθώς τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων και των NFTs, διαπλέκονται όλο και περισσότερο με τις καθημερινές δραστηριότητες – από τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι πληρώνουν και πληρώνονται μέχρι τον τρόπο με τον οποίο επενδύουν – η εμπιστοσύνη και η ασφάλεια θα αποτελέσουν κρίσιμους παράγοντες που θα διασφαλίσουν την ευρεία υιοθέτηση και την κλίμακα.  

Οι νέες αυτές τεχνολογίες θα απαιτήσουν νέες λύσεις και πιο ισχυρή νοημοσύνη για να διασφαλιστεί ότι η οικονομία των κρυπτονομισμάτων θα ενσωματωθούν ομαλά στο να βιώνουν οι καταναλωτές με τις πιο παραδοσιακές μεθόδους πληρωμής.  

Η ολοκληρωμένη προσφορά θα βασιστεί στη σειρά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της CipherTrace και στις λύσεις κυβερνοασφάλειας της Mastercard για να παρέχει στις επιχειρήσεις μεγαλύτερη διαφάνεια, ώστε να βοηθήσουν στον εντοπισμό και την κατανόηση των κινδύνων, και να διαχειριστούν τις κανονιστικές υποχρεώσεις και τα καθήκοντα συμμόρφωσης που αφορούν τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.  

Τα τελευταία είναι ξεκάθαρο ότι μπορούν πλέον να επαναπροσδιορίσουν το εμπόριο, από καθημερινές πράξεις όπως η πληρωμή μέχρι τον μετασχηματισμό των οικονομιών, καθιστώντας τες πιο περιεκτικές και αποτελεσματικές, με βάση όσα δήλωσε ο Ajay Bhalla, πρόεδρος Cyber & Intelligence της Mastercard.  

Με τη ραγδαία ανάπτυξη του οικοσυστήματος των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων υπάρχει συνεπώς η ανάγκη να διασφαλιστεί τόσο η αξιοπιστία όσο και η ασφάλειά του.  

Εμπιστοσύνη και διαφάνεια στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία 

Η πλατφόρμα της CipherTrace βοηθά τους πελάτες να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους για την ασφάλεια και την παρακολούθηση απάτης σε προγράμματα που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα.  

Οι λύσεις που παρέχονται δίνονται σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα – ανταλλαγής νομισμάτων παγκοσμίως, λόγω της ανάλυσης δεδομένων και των αλγορίθμων που διαθέτουν, για να βοηθήσουν τους πελάτες να μετατρέψουν τις ευκαιρίες τους σε 7.000+ οντότητες κρυπτονομισμάτων. 

Έτσι, συμβάλλουν με τον τρόπο ώστε να διατηρήσουν την crypto οικονομία ασφαλή σε συνεργασία με κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές ή αρχές επιβολής του νόμου, όπως σημείωσε και ο Dave Jevans, CEO της CipherTrace σχετικά με την παροχή ασφάλειας και εμπιστοσύνης σε όλο το οικοσύστημα. 

Η συμφωνία ένταξης της CipherTrace δίνει τη δυνατότητα στη Mastercard να συνδυάσει την τεχνολογία, την τεχνητή νοημοσύνη και τις δυνατότητες στον κυβερνοχώρο και των δύο εταιρειών για να διαφοροποιήσει την υποδομή καρτών και πληρωμών σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στους πελάτες και τους ενδιαφερόμενους φορείς παγκοσμίως να βασίζονται και να επωφελούνται από τις λύσεις για την προστασία των καταναλωτών τους και τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς, καθώς δημιουργούν τις δικές τους προσφορές εικονικών περιουσιακών στοιχείων.  

Η CipherTrace θα συμβάλει επίσης με ένα ευρύ φάσμα συνεργατών, όπως fintechs, πάροχοι κρυπτο-πορτοφολιού, κυβερνήσεις κ.λπ., ενώ παράλληλα θα επιτρέψει στην εταιρεία να εφαρμόσει τις αρχές που έχει θεσπίσει για όλα τα προγράμματα που σχετίζονται με το blockchain.  

Η εξαγορά αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Mastercard στο χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, προκειμένου να παρέχει στους πελάτες, τους εμπόρους και τις επιχειρήσεις περισσότερες επιλογές στον τρόπο με τον οποίο διακινούν ψηφιακή αξία. 

Μια σειρά επενδύσεων που έχει πραγματοποιήσει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων των συνεργασιών με τις Uphold, Gemini και BitPay για τη δημιουργία crypto καρτών, τη δημιουργία νέων πλατφορμών για τη δοκιμή και την υποστήριξη των ψηφιακών νομισμάτων των κεντρικών τραπεζών, προγράμματα για την υποστήριξη της τεχνολογίας blockchain και των NFTs, καθώς και τη δυνατότητα υποστήριξης επιλεγμένων stablecoins απευθείας στο δίκτυό της. Οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν γνωστοποιήσει ενώ η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις