Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η πανδημία έφερε αύξηση εσόδων κατά 35% για τις big 5

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί συνεχίζουν να ευημερούν, καταγράφοντας έσοδα δισεκατομμυρίων αν και η επανεκκίνηση της οικονομίας ενδέχεται να μειώσει τα κέρδη τους, αφού οι χρήστες ασχολούνται λιγότερο με τις συσκευές τους.

Οι εταιρείες τεχνολογίας συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, καθώς τα προϊόντα τους γίνονται όλο και περισσότερο μέρος της καθημερινής ζωής των καταναλωτών. Η ανάπτυξη αντικατοπτρίζεται ειδικότερα από τα έσοδα που καταγράφονται στην πανδημική κρίση.

Σύμφωνα με στοιχεία της Finbold, οι πέντε κορυφαίοι τεχνολογικοί κολοσσοί κατέγραψαν μέση αύξηση των εσόδων κατά 35,4% μεταξύ των τριών πρώτων τριμήνων του 2020 και της αντίστοιχης περιόδου του 2021. Το 2021, τα κέρδη της Amazon ανήλθαν στα 332,4 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 27% από τα 260,5 δισ. δολάρια τους πρώτους εννέα μήνες πέρσι το 2020. 

Επίσης, η Alphabet σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο εσόδων κατά 45%, από 125,6 δισ. δολάρια σε 182,3 δισ. δολάρια. Αντίστοιχα, η Meta, πρώην Facebook, κατέγραψε εκτίναξη 45%, από 57,9 δισ. δολάρια σε 84,2 δισ. δολάρια.  

Η Apple παρουσίασε ρυθμό αύξησης των εσόδων της κατά 39%, από 182,7 δισ. δολάρια σε 254,4 δισ. δολάρια, ενώ η Microsoft είχε το μικρότερο ποσοστό κατά 21%, από 110,2 δισ. δολάρια σε 133,2 δισ. δολάρια. Συνολικά, οι πέντε εταιρείες μετρούν έσοδα ύψους 986,5 δισ. δολαρίων 

Οι τεχνολογικοί γίγαντες ξεπέρασαν τις προσδοκίες 

Οι εταιρείες κατάφεραν να ξεπεράσουν τις προσδοκίες και να καταγράψουν σημαντική αύξηση των εσόδων τους.  

Σύμφωνα με την ερευνητική έκθεση, η επαναλειτουργία της οικονομίας θα μπορούσε ενδεχομένως να “φάει” τα φετινά έσοδα των εταιρειών, καθώς περισσότεροι άνθρωποι περνούν χρόνο μακριά από το σπίτι και δεν χρησιμοποιούν συνέχεια τις τεχνολογικές συσκευές.  

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι εταιρείες είναι καλά προετοιμασμένες στο πως θα αξιοποιήσουν τα κέρδη που αποκόμισαν εν μέσω της υγειονομικής κρίσης διεθνώς, καθιστώντας τις υπηρεσίες τους αναπόσπαστο κομμάτι της εργασίας και της προσωπικής ζωής. 

Παρά την ανάπτυξη, το μονοπώλιο της αγοράς των big 5 έχει αρχίσει να τίθεται υπό έλεγχο. Συγκεκριμένα, οι ρυθμιστικές αρχές εγείρουν όλο και περισσότερα ερωτήματα σχετικά με την κυριαρχία των εταιρειών και τη χρήση των προσωπικών δεδομένων για να παραμείνουν μπροστά από τον ανταγωνισμό, θεσπίζοντας νόμους που προστατεύουν επιχειρήσεις και κοινό. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις