Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

SSAP 2021: Η SERG Technologies βελτιώνει το επίπεδο ζωής ασθενών που κινδυνεύουν με αναπηρία

Η πλατφόρμα της εταιρείας με το όνομα NuRO συμβάλλει ενεργά στην παρακολούθηση, διαχείριση και θεραπεία, αυξάνοντας την αυτονομία όσων πάσχουν με σοβαρές ασθένειες.

Η ομάδα του SSAP Europe παρουσίασε μια σειρά από Startups στο πλαίσιο του φετινού προγράμματος επιτάχυνσης SSAP 2021. Οι συμμετέχουσες νεοσύστατες εταιρείες επιλέχθηκαν ανάμεσα σε εκατοντάδες για να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα επιτάχυνσης. Μεταξύ τους βρίσκεται και η SERG Technologies, μια Startup με έδρα το Λονδίνο.  

Το SSAP δίνει την ευκαιρία στις ομάδες που συμμετέχουν να χτίσουν μια Startup με μια μελετημένη προσέγγιση και ενδεχόμενη παγκόσμια εμβέλεια μέσα από ένα εκτεταμένο δίκτυο επενδυτών και στρατηγικών συνεργασιών. 

Η SERG Technologies αναπτύσσοντας μια πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα σε άτομα με νόσο του Πάρκινσον και άλλες νευροεκφυλιστικές ασθένειες και κινητικές διαταραχές να ζήσουν μια πιο υγιή ζωή έχοντας τον πλήρη έλεγχο των συμπτωμάτων τους. 

Καθώς οι περισσότερες νευροεκφυλιστικές ασθένειες και κινητικές διαταραχές παρουσιάζουν παρκινσονικά συμπτώματα που αυξομειώνονται συνεχώς σε σοβαρότητα, κάτι τέτοιο ήταν πολύ απαραίτητο. Πολλές από τις εν λόγω ασθένειες μπορούν μάλιστα να καταλήξουν σε σημαντική αναπηρία, να περιορίσουν την κινητικότητα και να μειώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών.  

Παράλληλα, θεραπείες όπως η φαρμακευτική αγωγή και η εγκεφαλική διέγερση σε βάθος, πρέπει να ανταποκρίνονται στη σοβαρότητα των συμπτωμάτων για να είναι αποτελεσματικές. Η εξ αποστάσεως παρακολούθηση των παρκινσονικών συμπτωμάτων συνολικά είναι προς το παρόν αδύνατη, οδηγώντας σε μια αναποτελεσματική διαχείριση και αγωγή μιας ομάδας ασθενειών που είναι ανίατες και επηρεάζουν σοβαρά εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. 

Επίσης, οι κλινικοί ιατροί σπάνια βλέπουν όλο το φάσμα της κατάστασης ενός πάσχοντος, καθώς βασίζονται σε δύο ραντεβού κάθε χρόνο για να εξετάσουν σωματικά τους ασθενείς τους. Συνεπώς, μεταξύ των ραντεβού δεν είναι σε θέση να παρατηρήσουν τη διαχείριση ή την προοδευτική εξέλιξη της νόσου. 

Σε αυτό συμβάλλει όμως η συνδεδεμένη πλατφόρμα NuRO, η οποία χρησιμοποιείται για παρακολούθηση, διαχείριση και θεραπεία, ενώ γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ των σταδίων αυτών ιδίως σε σχέση με τη νόσο Πάρκινσον 

Συγκεκριμένα, επιτρέπει την εξ αποστάσεως, ειδική για τον κάθε ασθενή αξιολόγηση όλων των κινητικών συμπτωμάτων, παρέχοντας αξιοποιήσιμες πληροφορίες που βελτιστοποιούν τη θεραπεία, προωθούν αλλαγές στον τρόπο ζωής, αυξάνουν την κινητικότητα των ασθενών και την ανεξαρτησία τους.  

Η NuRO σε συνδυασμό με τη φορητή, μη επεμβατική και μη φαρμακευτική θεραπευτική λύση που προσφέρεται, στοχεύει στην πλαστικότητα του εγκεφάλου, εκπαιδεύοντας τον για την ανάκτηση του ελέγχου και τη μακροπρόθεσμη βελτίωση. 

Οι νευροεκφυλιστικές ασθένειες και οι διαταραχές της κίνησης (NDMDs) επηρεάζουν 400 εκατ. άτομα σε όλο τον κόσμο, με τους περισσότερους να εμφανίζουν παρκινσονικά συμπτώματα, όπως τρόμο, βραδύτητα της κίνησης ή/και μυϊκή ακαμψία. 

Αντίστοιχα, τα συμπτώματα του Πάρκινσον εμποδίζουν τους πάσχοντες από το να ζήσουν μια “φυσιολογική” ζωή, επιδρώντας στην καθημερινή φροντίδα και τη διατροφή τους σε προσωπικό επίπεδο, μειώνοντας την αυτονομία και την ποιότητα ζωής των ασθενών. 

Καθημερινά διαγιγνώσκονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι, σε όλο και σε νεότερες ηλικίες. Παρά το γεγονός ότι πολλές φορές πρόκειται για περιπτώσεις ανίατες, δαπανηρές και εξουθενωτικές, η εταιρεία προσπαθεί μέσω της τεχνολογίας να βελτιώσει τη διαβίωση τόσο με τις νευροεκφυλιστικές ασθένειες όσο και με άλλες κινητικές διαταραχές.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις