Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι in-car συναλλαγές θα ξεπεράσουν τα 4,7 δισ. έως το 2026

Η βιομηχανία επεκτείνεται σταδιακά με τις εξαγορές και τις συνεργασίες αυτοκινητοβιομηχανιών και σχετικών εταιρειών να αναμένεται να ενισχυθούν ενόψει νέων δυνατοτήτων.

Μια νέα μελέτη της Juniper Research διαπίστωσε ότι ο παγκόσμιος όγκος των συναλλαγών πληρωμών από το αμάξι θα υπερβεί τα 4,7 δισ. μέχρι το 2026, από τα μόλις 87 εκατ. το 2021. Οι πληρωμές εντός οχήματος γίνονται μέσω συστημάτων που διαθέτει το ίδιο το αμάξι, χωρίς να απαιτείται η χρήση smartphone για τη διεκπεραίωση της συναλλαγής.  

Αυτή η σημαντική αύξηση άνω του 5.300% που αναμένεται τα επόμενα 5 χρόνια ενδέχεται να οφείλεται στις πρωτοβουλίες των κατασκευαστών οχημάτων να συνεργαστούν με ορισμένους κλάδους, με στόχο τη μείωση του υψηλού επιπέδου κατακερματισμού μεταξύ των διαφόρων αγορών που αφορούν σε in-car πληρωμές.  

Οι προμηθευτές πληρωμών χρειάζεται έτσι να αναπτύξουν περαιτέρω και γρήγορα νέες δυνατότητες προκειμένου να επωφεληθούν από την ευκαιρία που έχει προκύψει. Συνεπώς, ο αυξημένος ρυθμός εξαγορών και συνεργασιών για να καλυφθούν αυτές οι επείγουσες απαιτήσεις είναι δεδομένος. 

Κυριαρχία της Βόρειας Αμερικής στην αγορά πληρωμών εντός του οχήματος 

Η νέα έρευνα, In-vehicle Payments: Opportunities, Challenges & Market Forecasts 2021-2026, διαπίστωσε ότι η Β. Αμερική θα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο των πληρωμών εντός του οχήματος σε όγκο συναλλαγών- αντιπροσωπεύοντας το 42% όλων των συναλλαγών παγκοσμίως μέχρι το 2026. 

Η ανάπτυξη που παρατηρείται οφείλεται επίσης στη μεγάλη εγκατεστημένη βάση οχημάτων με δυνατότητα πληρωμής και στο υψηλό επίπεδο των υφιστάμενων συνεργασιών. Όλο και περισσότερα αμάξια κατασκευάζονται πλέον με προ-εγκατεστημένες επιλογές που επιτρέπουν τις πληρωμές από το αμάξι ενώ κορυφαίες επιχειρήσεις δέχονται ανάλογες συναλλαγές.  

Μάλιστα, η πρόσφατη συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων στον κλάδο στη Βόρεια Αμερική θα παράσχει κίνητρα για την υιοθέτηση της νέας αυτής πρακτικής από τους οδηγούς-χρήστες μέσω συστημάτων ανταμοιβής και επιβράβευσης μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. 

Ο ανεφοδιασμός καυσίμων οχημάτων ενθαρρύνει την χρήση in-car συναλλαγών 

Σύμφωνα με την έρευνα, ο ανεφοδιασμός καυσίμων οχημάτων πρόκειται να είναι η πιο συνηθισμένη περίπτωση χρήσης των πληρωμών εντός αμαξιού για τα επόμενα 5 χρόνια, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 48% των συνολικών συναλλαγών in-car πληρωμών βάσει όγκου.  

Η άνοδος αυτή αποτελεί μια φυσική πρόοδος ειδικά σε ό, τι αφορά πληρωμές καυσίμων, οι οποίες εξελίχθηκαν από τις πληρωμές με μετρητά στις πληρωμές με κάρτα, στη συνέχεια στις πληρωμές μέσω smartphone και τώρα στις πληρωμές εντός του οχήματος. 

Πέρα από το γέμισμα των αυτοκινήτων, η φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων θα φέρει επίσης νέα ζήτηση στις συναλλαγές αυτές, πληρώνοντας για υπηρεσίες καφέ ή και σε αλυσίδες φαγητού μέσω του οχήματος. Από τις πρώτες φορές που ήταν εφικτό κάτι ανάλογο, άλλωστε, ήταν και η πληρωμή διοδίων ανέπαφα ή τα drive-in.  

Σε αυτό θα παίξει ρόλο τέλος και η ενεργοποίηση του “φωνητικού εμπορίου”, η οποία θα είναι ζωτικής σημασίας για τη διερεύνηση των εν λόγω ευκαιριών, απαιτώντας από τους προμηθευτές να αναπτύξουν και άλλες δυνατότητες.  

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις