Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο συνιδρυτής της Coinbase εγκαινιάζει venture fund ύψους 2,5 δισ. δολαρίων για κρυπτονομίσματα

Η έκρηξη στις τιμές των κρυπτονομισμάτων έχει φέρει ένα νέο κύμα επενδύσεων στον ανεπτυγμένο αυτό χώρο, με το ταμείο αυτό να αποτελεί το μεγαλύτερο VC για την αγορά.

Η άντληση κεφαλαίων για την αγορά των κρυπτονομισμάτων βρίσκεται γενικότερα σε κορυφαία επίπεδα εν μέσω του φετινού καταιγιστικού ράλι στις τιμές των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.  

Κατά συνέπεια, η επενδυτική εταιρεία Paradigm με έδρα το Σαν Φρανσίσκο δήλωσε χθες ότι ξεκινά ένα ταμείο VC ύψους 2,5 δισ. δολαρίων για να ενισχύσει την “επόμενη γενιά εταιρειών στην αγορά crypto”.  

Το Paradigm One του συνιδρυτή της Coinbase, Φρεντ Έρσαμ και του πρώην συνεργάτη της Sequoia Capital, Ματ Χουάνγκ θα είναι το μεγαλύτερο νέο ταμείο VC που στοχεύει στον κλάδο, σύμφωνα με τους Financial Times, μετά τα 2,2 δισ. που συγκέντρωσε η εταιρεία VC Andreessen Horowitz της Silicon Valley, βοηθώντας έτσι τις εταιρείες αρχικών σταδίων που δραστηριοποιούνται στην crypto αγορά να συγκεντρώσουν ποσά ρεκόρ.  

Το μέγεθος αυτού του πρώτου venture fund της Paradigm αναδεικνύει τη συνεχιζόμενη έκρηξη της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων σε συνδυασμό με τον ρόλο της τεχνολογίας σε αυτήν. Ο αρχικός στόχος ήταν 1,5 δισ. όταν δηλαδή ξεκίνησε να συγκεντρώνει κεφάλαια για τον ίδιο σκοπό, αλλά τελικά κατάφερε να ξεπεράσει το προσδοκώμενο όριο.  

Συγκεκριμένα, η Paradigm επενδύει σε μικρά και μεγάλα καταστήματα κρυπτονομισμάτων μέχρι και 100 εκατ. δολάρια και άνω ή μόλις 1 εκατ. δολάρια σε άλλες περιπτώσεις. Η ίδια θα συνεχίσει να επενδύει σε νεοσύστατες επιχειρήσεις καθώς και σε εταιρείες μεταγενέστερου σταδίου, με βάση όσα δήλωσαν οι Ersham και Huang.

Το VC με έδρα το Σαν Φρανσίσκο εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για εφαρμογές Web3 που βασίζονται σε πλατφόρμες blockchain, αλλά και για τον αποκεντρωμένο χρηματοοικονομικό χώρο, όπως και οι εφαρμογές token που αναμένεται να φέρουν ανάλογη ανάπτυξη, ενισχύοντας τις μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως. 

Επισημαίνεται ότι η Paradigm ξεκίνησε τη δράση της το 2018 και έκτοτε έχει συγκεντρώσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 10 δισ. δολαρίων, με επενδύσεις σε περίπου 40 επιχειρήσεις crypto. 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις