Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αγγλία: Η Amazon απαγορεύει τις συναλλαγές με Visa

Η απαγόρευση θα αφορά αρχικά στις χρεωστικές κάρτες λόγω αυξημένης προμήθειας που θέτει η Visa προκειμένου να επωφεληθεί από το Brexit.

Η Amazon UK θα σταματήσει να δέχεται πιστωτικές κάρτες από τη Visa, αποδίδοντας την απαγόρευση στο “υψηλό κόστος των πληρωμών”. Η κίνηση αυτή, η οποία θα ισχύσει από τις 19 Ιανουαρίου, θα εξαιρεί τις αγορές που πραγματοποιούνται με χρεωστικές κάρτες Visa.

Ενημερώνοντας τους πελάτες της για την κίνηση αυτή, η Amazon δήλωσε ότι έλαβε την απόφαση αυτή λόγω των “υψηλών τελών που χρεώνει η Visa για την επεξεργασία των συναλλαγών με πιστωτικές” στις κάρτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ένας εκπρόσωπος δήλωσε στο Sky News ότι το κόστος αποδοχής πληρωμών με κάρτες εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο για τις επιχειρήσεις που προσπαθούν να παρέχουν καλύτερες τιμές στους πελάτες τους.

Τα κόστη αυτά θα έπρεπε να μειώνονται με την πάροδο του χρόνου με την τεχνολογική πρόοδο, αλλά αντίθετα συνεχίζουν να παραμένουν υψηλά ή και να αυξάνονται, ανέφερε ο ίδιος.

Η Visa έχει κινηθεί αναλόγως ώστε να επωφεληθεί από το Brexit, αυξάνοντας τις τραπεζικές προμήθειες στις διασυνοριακές συναλλαγές μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ.

Πριν από το Brexit, τόσο οι έμποροι όσο και οι κάτοχοι καρτών του Ηνωμένου Βασιλείου επωφελούνταν από ένα ανώτατο όριο 0,3% στις διατραπεζικές προμήθειες πιστωτικών καρτών που είχε επιβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αλλά με την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ, η Visa αύξησε τις προμήθειες για online και τηλεφωνικές αγορές στο 1,5%. Η χρέωση αυτή θα ισχύει και για τις συναλλαγές με χρεωστικές κάρτες, όπου το ποσοστό θα αυξηθεί από 0,2% σε 1,15% τον Ιανουάριο του 2022, σύμφωνα με την Mastercard.

Οι πελάτες της Amazon που χρησιμοποιούν πιστωτική Visa ως προεπιλεγμένη επιλογή πληρωμής έχουν πλήρως ενημερωθεί από τον κολοσσό, ο οποίος τους προτείνει να αλλάξουν κάρτα για τις αγορές τους.

Με αφορμή την προτροπή αυτή, η Visa εξέφρασε την απογοήτευση της για την απειλή της Amazon να “περιορίσει τις επιλογές των καταναλωτών στο μέλλον”, με εκπρόσωπο της Visa να μιλά για αμοιβαία απώλεια κέρδους όταν υπάρχουν περιορισμοί.

Δεδομένης όμως της συνεργασίας της Visa με την Amazon, και οι δύο πλευρές εργάζονται για την εύρεση μιας κοινής λύσης, ώστε οι κάτοχοι των εν λόγω καρτών να μπορούν να χρησιμοποιούν τις προτιμώμενες πιστωτικές κάρτες Visa στην Amazon Αγγλίας χωρίς περιορισμούς.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις