Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το HUD του μέλλοντος ετoιμάζουν από κοινού Volvo και Spectralics

Μετά από αυτή την συνεργασία η Volvo θα έχει πρόσβαση σε πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες, οι οποίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο εξέλιξης και μπορούν να συνεισφέρουν στο να γίνουν τα αυτοκίνητα πιο ασφαλή.

Νέα εποχή στην τεχνολογία HUD (heads-up display) ετοιμάζεται να φέρει η Volvo, επενδύοντας στην ανερχόμενη Startup, Spectralics. Πρόκειται για μια νεοφυής επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην εξέλιξη οπτικών και απεικονιστικών τεχνολογιών με εφαρμογές όχι μόνο στα αυτοκίνητα αλλά σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων τεχνολογίας, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν «έξυπνα γυαλιά», οπτικά συστήματα και πολλά άλλα. Η επένδυση ύψους 2 εκατ. δολαρίων πραγματοποιήθηκε μέσω της Volvo Cars Tech Fund, τον venture «βραχίονα» της σουηδικής φίρμας.

Μετά από αυτή την συνεργασία η Volvo θα έχει πρόσβαση σε πολλά υποσχόμενες τεχνολογίες, οι οποίες βρίσκονται σε αρχικό στάδιο εξέλιξης και μπορούν να συνεισφέρουν στο να γίνουν τα αυτοκίνητα πιο ασφαλή. Άλλωστε, όπως σημειώνουν ολοένα και περισσότεροι ειδικοί στο χώρο του αυτοκινήτου, τα αυτοκίνητα του μέλλοντος δε θα αξιολογούνται τόσο με βάση την ιπποδύναμη αλλά από την ευρύτερη εμπειρία των οδηγών καθώς και τα τεχνολογικά features τα οποία θα αξιοποιούν.

Ένα από τα βασικά έργα της Spectralics είναι το πολυστρωματικό λεπτό σύμπλεγμα που αποτελεί έναν νέο τύπο λεπτού οπτικού «φιλμ», το οποίο εφαρμόζεται στις διαφανείς επιφάνειες. Ενσωματωμένη μέσα στο παρμπρίζ ή στα παράθυρα ενός αυτοκινήτου, η τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμεύσει για την προβολή εικόνων πάνω στο κρύσταλλο. Έτσι βοηθάει με αυτό τον τρόπο στην τεχνολογία «heads-up display», προσδίδοντας μία αίσθηση απόστασης, καθώς εικονικά αντικείμενα εισάγονται σε ένα αληθινό περιβάλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Volvo σχεδιάζει να αξιοποιήσει στο άμεσο μέλλον την τεχνολογία της Spectralics, εισάγοντας ένα αναβαθμισμένο σύστημα HUD στα νέα της μοντέλα. «Η Spectralics συνιστά μια εξαιρετική προσθήκη στο portfolio μας, και πιστεύουμε πως η τεχνολογία της εταιρείας έχει τη δυνατότητα να θέσει νέα standard για την επόμενη γενιά οθονών και καμερών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του επενδυτικού ταμείου της Volvo.

Η Spectralics τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται στενά με το γνωστό σουηδικό accelerator MobilityXlab, ενώ παράλληλα είναι αναπόσπαστο μέλος του Drive-TLV, ενός ισραηλινού hub για θέματα κινητικότητας, το οποίο συνδέει τις νεοφυείς επιχειρήσεις με τους επενδυτές της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις