Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

GIVMED: Ένα story για την πρόσβαση και την δωρεά φαρμάκων

Η ιστορία ενός ανθρώπου και τα βιώματά του μπορούν να γίνουν ο μοχλός που θα ενεργοποιήσει πολλούς άλλους ακόμα. Μέσα από το έργο «Ανοίγοντας την πρόσβαση στο φάρμακο και την υγεία για όλους» που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund,  έχουν ήδη αναδειχθεί όλοι εκείνοι οι λόγοι για τους οποίους είναι σημαντική η δωρεά φαρμάκων. Η απόδειξη όλων αυτών των λόγων όμως, είναι οι άνθρωποι που ολοκλήρωσαν μια δωρεά ή οι άνθρωποι που ωφελήθηκαν από αυτή και μοιράζονται την ιστορία τους μαζί μας.

Με στόχο να ακουστεί η φωνή τους, οι εταίροι του έργου (ΓτΚ, GIVMED, TPP) δημιούργησαν την καμπάνια συνηγορίας “Κάθε Δωρεά Μία Ιστορία”, προβάλλοντας  ιστορίες δωρητών και ωφελούμενων του έργου.

Με σύνθημα “Φτιάξε τη Δική σου Ιστορία. #ΔώρισεΦάρμακα”, στόχος της καμπάνιας είναι να αναδείξει την αξία της δωρεάς φαρμάκων και να καλέσει τον κόσμο να φτιάξει τη δική του ιστορία, δωρίζοντας τα φάρμακα που δε χρειάζεται.

Το μήνυμα αυτό είναι ιδιαίτερα επίκαιρο στην εποχή της πανδημίας η οποία κατέδειξε μεταξύ άλλων τα κενά και τις αδυναμίες της φαρμακοβιομηχανίας να ανταποκριθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα στην παγκόσμια ζήτηση. Η δωρεά φαρμάκων μπορεί να συμβάλλει καίρια στην αντιμετώπιση εποχικών ελλείψεων αλλά κυρίως να υποστηρίξει σημαντικά ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης στα φάρμακα και κατ’ επέκταση στην Υγεία.

Για να φτιάξετε τη δική σας ιστορία, η διαδικασία είναι η ακόλουθη:

Μπαίνοντας στο χάρτη με τα σημεία δωρεάς, βρίσκετε το κοντινότερο κοινωνικό φαρμακείο για να παραδώσετε τα φάρμακα. Εναλλακτικά, για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στην τηλεφωνική γραμμή 210 300 7222.

Επισημαίνεται ότι η καμπάνια αποτελεί δράση του έργου “Ανοίγοντας την Πρόσβαση στην Υγεία και το Φάρμακο για Όλους”. Το έργο έχει ως φορέα υλοποίησης τους Γιατρούς του Κόσμου – Ελληνική Αντιπροσωπεία (ΓτΚ Ελλάδας) και εταίρους το GIVMED και το the Press Project (TPP).

Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους 12 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις